DVOSTRUKO SLAVLJE

NK Varaždin ponovno postaje NK Varteks?

Bionic
Reading

Nakon što su pobjedom nad Cibalijom izborili finale kupa, Varaždinom je odjeknula informacija da bi Varaždinci mogli uživati i u starom imenu svog kluba, odnosno NK Varteksu

Prema pisanju portala www.evarazdin.hr, NK Varaždin uskoro bi se opet mogao zvati NK Varteks.

'Samo ću komentirati, gdje ima dima, ima i vatre, više o svemu ćemo idućeg tjedna', istaknuo je Zlatko Horvat, predsjednik NK Varaždina u telefonskom razgovoru za www.evarazdin.hr.

Već ranije, u neslužbenim je razgovorima Horvat spominjao kako promjena imena iz Varteks u Varaždin nije polučila željeni komercijalni učinak. Istaknuo je i kako ga srce boli kada navijači skandiraju Varteks, jer zna da se nije postiglo previše micanjem starog imena.

Horvat je navodno, čak i jednoj mlađoj skupini navijača, tijekom proslave pobjede, nagovijestio da bi mogao vratiti staro ime kluba te da se spreman i ispričati navijačima, ako se neke stvari značajno ne poprave u nekoliko preostalih kola.

Još na skupštini prije nekoliko mjeseci, odbio je međutim svaku raspravu na tu temu, iako su predstavnici Udruge White Stones tražili da se vrati ime kluba. Navijači su i tada inzistirali na tome da se argumentira promjena imena, koja je u lipnju 2010. odrađena bez praktički ikakve rasprave, o čemu su navijači progovorili i u svom priopćenju.

Isti je izvor kontaktirao s predsjednikom udruge navijača Varteksa White Stones, Rikardom Kahlinom.

'Promjena imena uvijek je moguća, iako je na posljednjoj skupštini predsjednik rekao da uopće ne želi o tome raspravljati. Nadam se da to nije 'cimanje' navijača za dolazak na finale kupa. Naš je stav jasan, mi smo bili protiv promjene imena i naravno da smo za povratak starog imena', kazao je Kahlina.