NIKO SE POKAZAO

Njemačka legenda hvali Kovača: Čini se da je uspio!

26.04.2016 u 10:00

Bionic
Reading

Fredi Bobic u svojoj kolumni za Sport1 hvali Niku Kovača i zaključuje da je uspio posložiti Eintracht i izvući iz njega maksimum...

Bivši hrvatski izbornik preuzeo je klub iz Frankfurta prije mjesec i pol i u prvih pet utakmica ostvario je tek jednu pobjedu protiv otpisanog Hannovera i četiri poraza uz samo jedan postignuti gol.

No, Eintracht u tom razdoblju i nije igrao loše, čemu svjedoči tijesni poraz 1:0 od Bayerna na Allianz Areni. Prošle nedjelje Kovaču se konačno otvorilo, a pobjedom 2:1 protiv neugodnog Mainza klub kojeg vodi hrvatski strateg vratio se u život i u posljednja tri kola vodit će žestoku borbu za opstanak s Werderom i Stuttgartom.

Dojam koji je Kovač zasad ostavio na Nijemce je dobar, a hvale ga i nogometne legende poput Fredija Bobica.

'Samo moraš posložiti postojeće dijelove na pravi način. Niko Kovač čini se da je u tome uspio u Frankfurtu. Ne govorim to samo zbog tri osvojena boda. Prije nekoliko tjedana dao je momčadi dobar taktički okvir i sada oni mogu osloboditi snagu koja postoji u njima,' napisao je u svojoj kolumni za Sport1 bivši njemački reprezentativac i prvi strijelac Bundeslige iz 1997. godine.

Bobic vjeruje da bi utakmica Werdera i Stuttgarta mogla biti ključna u sljedećem kolu, a igra se u ponedjeljak, u terminu protiv kojeg su se digli navijači i pitanje je kakva će biti posjeta. Kovača pak čeka ključni obračun: gostovanje kod Darmstadta u subotu...