NOVA STRANICA U ŽIVOTU

Nitko nikada nije otišao na tako ružan način iz HR nogometa, a sada...

07.06.2017 u 19:37

Bionic
Reading

Hrvatski stručnjak Marijo Tot (45) nije dugo bio bez posla, sjeo je na klupu kineskog drugoligaša Zhejiang Yitenga gdje će pokušati zaboraviti ružnu epizodu koja mu se dogodila u hrvatskom nogometu

Tot je gotovo 20 godina u trenerskom poslu, no karijera će mu zauvijek ostati obilježena načinom na koji je nedavno dobio otkaz u Istri 1961.

Ovaj mladi stručnjak u završnici prvenstva prvo je ušao u verbalni sukob s igračima koji su bili jasni da ne žele više igrati pod njegovim vodstvom, da bi sve kulminiralo na utakmici na Maksimiru protiv Dinama kada su mu uoči samog početka zagrljeni okrenuli leđa ispred klupe za rezerve.

Takva vrsta pritiska nogometaša pulskog prvoligaša na kraju je rezultirala i smjenom Tota dva kola prije kraja natjecanja, iako je uprava bila na njegovoj strani, no lakše je bilo maknuti jednog čovjeka nego sve igrače iz svlačionice.

Te scene su jako pogodile Tota koji nije skrivao razočaranje, no možda će mu novi posao u Kini pomoći da zaboravi ono što mu se dogodilo u hrvatskom prvenstvu, bio je zasigurno najružniji trenutak cijele sezone.

Inače, Zheijang Yitengu je nakon 12 kola na osmoj poziciji Druge lige, a Tot je povratnik u najveću zemlju na svijetu, jer je tu radio 2014. i 2015.