TEŠKA SITUACIJA

Životna drama Nikole Pokrivača; opaka bolest se vratila, nema podudarnog donora

06.06.2017 u 10:22

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaš Nikola Pokrivač (31) posljednje tri godine vodi životnu dramu. Bolest se vratila te mu je potrebna nova transplatacija matičnih stanica, ali u obitelji nema podudarnog donora

Bivši igrač Varteksa, Dinama, Monaca, Red Bull Salzburga, Intera, Rijeke, Šahtar Karagandija i Slaven Belupa još je u kolovozu 2015. godine obolio od Hodgkinova limfoma nakon čega je prošao brojne kemoterapije, pa se u dresu koprivničkog prvoligaša vratio nogometu.

U kolovozu 2016. godine vratila teška bolest nakon čega je opet morao kemoterapije i transplantaciju matičnih stanica.

Protekle zime još se jednom vratio nogometu, da bi se u svibnju bolest još jednom vratila. Pokrivač je u fazi dobivanja kemoterapije, te mu je sada potrebna još jedna transplantacija matičnih stanica od podudarnog darivatelja.

Nažalost, podudarnog donora nije uspio pronaći u krugu obitelji koja mu je i najveća podrška u ovoj životnoj borbi, posebno supruga Katarina i kći Nika. 

Iz Dinama su se uključili u akciju i objavili informaciju da ako se netko želi tipizirati kao podudarni donator, može to uraditi u Zakladi Ana Rukavina ili u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu (Petrova 3). Svaki dan od 7:30 do 19:00 sati, odnosno subotom od 7:30 do 15:00 sati. 

  • +10
Nikola Pokrivač Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Inače, Nikola Pokrivač je u reprezentaciji upisao 15 službenih nastupa, u dresu zagrebačkog Dinama osvojio je po dva naslova prvaka i kupa Hrvatske, a stigao je i do inozemnog trofeja u dresu Red Bull Salzburga (prvenstvo Austrije), respektabilna karijera, ali najveću utakmicu, onu za život, upravo igra...