VIZIONAR JOZAK OTIŠAO

Promjene u Dinamu; Zdravko Mamić iznenadio je objavom o novom raskidu ugovora!

07.06.2017 u 12:26

Bionic
Reading

Zdravko Mamić, tvorac i glavni arhitekta zagrebačkog Dinama, često puta zna iznenaditi svojim izjavama. Tako je usprkos tome što ima funkciju klupskog savjetnika otkrio kako klub nema sportskog direktora

Tako je u velikom intervjuu za Sportske novosti rekao kako Romeo Jozak – s kojim je imao sjajan odnos i vjerovao je u njega - više nije sportski direktor Dinama! Što se dogodilo i koji je glavni razlog Zdravko Mamić nije detaljno obrazložio:

'Nažalost, moram vam kazati da je došlo do sporazumnog raskida ugovora između kluba i sportskog direktora Romea Jozaka. Na tu temu ništa više ne bih želio dodati', kazao je za Sportske novosti Mamić.

Podsjetimo, Romeo Jozak na mjestu sportskog direktora Dinama proveo je svega nekoliko mjeseci, a njegovo se ime spominjalo i kao mogućeg nasljednika Ivajla Peteva nakon što je Dinamo ušao u seriju poraza. Tada je Jozak rekao kako 'ne bi imao ništa protiv da preuzme prvu momčad' što se očito nije dopalo Zdravku Mamiću.

  • +7
Navijači na finalu Kupa, Rijeka - Dinamo 1-3 Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Poznata je i priča kako je krajem travnja, na dan kada je Petev navodno trebao dobiti otkaz, na trening s prvom momčadi zapravo stigao Jozak. Nakon toga su u klubu dugo sastančili, Petev je ipak ostao na klupi, a očito je nakon toga došlo do prekida komunikacije na relaciji Petev-Jozak.

Nakon sezone u kojoj nije osvojen niti jedan trofej, nakon sezone u kojoj se skupa pojačanja i strani trener nisu pokazali kao dobro rješenje, jasno je kako je nagli rastanak Dinama i sportskog direktora i školovanog stručnjaka Romea Jozaka – koji je imao svoju viziju budućnosti kluba - uzdrmao klub.