dalić na mukama

Nisu se ni okupili, a već problemi: Ivan Perišić otpao, Marko Livaja bolestan, a vjerojatno neće biti ni Petra Muse

30.05.2022 u 11:16

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić ovog ponedjeljak okuplja igrače s kojima će u sljedećih dva tjedna odigrati četiri utakmice Lige nacija

No, nije krenulo kako je izbornik Dalić želio, jer pojavili su se problemi s ozljedama, odnosno bolešću igrača.

'S prvoga popisa nažalost otpao je Perišić zbog ozljede u klubu. Žao mi je, šteta, možda je od svih reprezentativaca bio i u najboljoj formi. Pojavili su se i problemi s Musom. Bolestan je, milim da će otpasti. Čekamo dijagnozu. Vjerojatno će otpasti s popisa. Imamo problem i s Livajom koji je bolestan. Vidjet ćemo što će biti s njim. Pozvali smo Ivanušeca s onog dodatnog popisa. Žao mi je, pogotovo zbog Muse koji bi danas trebao po prvi put biti s nama', rekao je u uvodu Dalić

Reprezentacija prvu utakmicu igra 3. lipnja u Osijeku protiv Austrije, tri dana kasnije na Poljudu protiv Francuske, a nakon toga slijede dva susreta u gostima, 10. lipnja Kopenhagenu protiv Danske te 13. lipnja u Parizu protiv Francuza.

'Čekaju nas četiri utakmice, želimo isprobati sve igrače koje smo pozvali, cilj nam je rezultat i da izvučemo pouke i zaključke. Problem je što su neki sedam dana na godišnjem, a sad se vraćaju u reprezentaciju. Do SP-a je šest mjeseci i puno će se toga promijeniti. Ali ako gledamo aktualnu situaciju, osim Perišića svi su spremni. Neupitna je kvaliteta naših igrača, starijoj okosnici stižu mlađi. Nadam se da će oni koji imaju problema riješiti svoju situaciju'.

Osvrnuo se izbornik i na izvedbu Luke Modrića, odnosno njegovu želju da bude uz reprezentaciju.

'Modrić dolazi sutra ili prekosutra, on je sam izrazio tu želju. Nakon svega što je napravio, njemu je najvažnija reprezentacija. Bit će na treningu s nama i u konkurenciji za utakmicu u Osijeku i u Parizu. Kako stvari stoje, ne znam hoćemo li zvati još koga. Probat ćemo sustav 4-3-3, kao i 4-2-3-1. Moramo u prve dvije utakmice biti maksimalno dobri i kvalitetni. Ako mladi riješe sve u Norveškoj, htjeli bismo da se i ti mladi priključe nama'.

Koliko bi Dalić želio bodova iz ove četiri utakmice.

'Ne bih o bodovima, bitna je svaka utakmica, idemo po sve pobjede, to je u našem mentalitetu. Cilj je da ostanemo u elitnoj skupini, ali zašto ne napraviti nešto više. Mislim da imamo kvalitetu za to. Želim da imamo točan uvid u stanje i formu igrača, to je prvi cilj uz rezultat', zaključio je Dalić.