antonio marin za tportal

Dokazao se u Šibenikovom dresu, a sada čeka poziv Čačića i povratak u Dinamo; ali za početak želi s Hrvatskom izboriti plasman na Euro

29.05.2022 u 12:32

Bionic
Reading

Pred mladom hrvatskom nogometnom reprezentacijom završnica je kvalifikacijskog ciklusa za odlazak na Euro 2023. Bišćanovu momčad čekaju dva gostovanja, protiv Norveške (Drammen, 3. lipnja) i Estonije (Parnu, 8. lipnja). Naravno, želja je osvojiti prvo mjesto u skupini i izboriti direktan plasman na završnicu, a do tog uspjeha najlakše bi bilo doći pobjedom već u Norveškoj

Mlada hrvatska reprezentacija od petka je na okupu, a samo s jednim, jedinim ciljem - izravnim plasmanom na Euro 2023. godine.

Naravno, kao i ostatak 'nogometne publike', tako su i Bišćanovi izabranici pratili finale Lige prvaka, u kojem je Real pobijedio Liverpool 1:0 te osvojio 14. naslov najbolje europske momčadi.

'Iskreno, draže mi je da je Real osvojio naslov, ali samo iz razloga našeg Luke Modrića. Inače nisam navijač niti jednog od inozemnih klubova. Kao klinac navijao sam za Barcelonu, ali u zadnje vrijeme orijentiran sam samo na hrvatske klubove, jer liga je sve zanimljivija, atraktivnija', rekao je za tportal 21-godišnji Antonio Marin, koji može igrati i na poziciji krila ali i napadača.

Marin je stasao kroz Dinamovu nogometnu školu, a u prvoj je momčadi debitirao još u svibnju 2018. godine. Dakle, kao 17-godišnjak. No, minutažu je dobivao na 'kapaljku', što za mladog igrača nije najidealnije, pa je malo igrao za Dinamo II, da bi u listopadu 2020. otišao na posudbu u talijansku Monzu.

I baš ove nedjelje Monza s Pisom odlučuje koji će se od ta dva kluba plasirati u Serie A.

'Nismo u kontaktu, pošto sam dosta kratko tamo bi. Jednostavno, nije 'kliknulo', nisam dobivao priliku, liga je bila prežestoka, stariji igrači imaju prednost. I zato sam se vrlo brzo vratio doma'.

Ostatak te sezone Marin je proveo na posudbi u Lokomotivi, da bi ovu sezonu napokon odradio u gotovo maksimalnoj minutaži. Jer igrao je u čak 35 prvenstvenih utakmica, a pri tom i zabio osam golova.

'Ma, to je baš po mom ukusu. Trebala mi je takva sezona, kako bi se napunio samopouzdanjem i stekao potrebno iskustvo'.

A to bi iskustvo sljedeće sezone mogli prezentirati u Dinamovom dresu?

'Ne znam, ne mogu ništa sa sigurnošću reći, nije još ništa odlučeno. Ja se nadam da će uslijediti povratak u Maksimir. Ali vidjet ćemo'.

Što ako se ne dogodi?

'Ne znam niti to. U tom slučaju ne bi imao ništa protiv ostanka na Šubićevcu, ali onda ćemo sjesti s menadžerom i vidjeti što je najbolje za mene'.

Dojam je da potencijala za Dinamo imate. Tim prije ako Modri ostanu bez Mislava Oršića. Biste li ga mogli nadomjestiti?

'Vjerujem u sebe i nadam se da bih mogao preuzeti takvu ulogu'.

Naravno, to ne znači da nema detalja u igri koje bi trebali popraviti?

'Slažem se, još sam mlad i još je puno rada preda mnom. Ono što bih trebao podići je igra u obrani, ali i lijeva noga'.

A u čemu ste dobri, čime ste zadovoljni?

'To neka drugi procijene (ha, ha)'.

S obzirom na to da je Čačić potvrđen za trenera, to bi vam moglo ići na ruku, jer on se ne libi gurnuti u vatru mlade igrače. Sjećamo se da je na Euro 2016. godine vodio i Antu Ćorića?

'Ponavljam, i ja se nadam povratku u Maksimir, a ako se to dogodi, onda se kroz treninge trebam nametnuti'.

Kako funkcioniraju stvari u reprezentaciji, između Dinamovaca i Hajdukovaca? Pretpostavljam da podjela nema?

'Naravno da nema, svi smo kao jedno. U odličnim smo odnosima, svi se družimo, 'ginemo' na terenu jedni za druge', a mislim da se to najbolje vidi i na rezultatima'.

Takva vam jedna utakmica treba već protiv Norveške.

'Bit će malo nezgodno jer igramo na terenu s umjetnom travom, ali siguran sam da ćemo svi biti pravi, i da ćemo već protiv Norveške upisati tri važna boda. Svjesni smo što nam ta utakmica donosi i koliko ona znači, te smo maksimalno fokusirani na nju', poručio je za kraj Antonio Marin.