ELITA REKLA 'NE'

Ništa od rukometnog spektakla u Zagrebu

09.11.2009 u 22:14

Bionic
Reading

Hrvatski rukometni savez početkom prosinca slavi 60. obljetnicu postojanja i tom prigodom je u zagrebačkoj Areni planiran spektakularan ogled hrvatske reprezentacije protiv ostatka svijeta

Dvoboj će se možda i održati, ali on neće biti ni približno spektakularan kako se priželjkivalo. Frankfurter Rundschau javlja da je savez najbogatijih svjetskih klubova donio odluku da neće pustiti svoje igrače u Zagreb.

'Željeli smo izići u susret prijateljima iz Hrvatske, ali neprihvatljivo je da IHF uopće nije kontaktirao s nama prilikom definiranja sastava reprezentacije svijeta. Oni misle da mogu raditi što žele, ali uvidjet će da to nije tako. Bilo bi nam žao da zbog ovoga propadne spektakl', pun lažnog suosjećanja, u ime saveza rukometnih klubova očitovao se predstavnik Löwena Thorsten Storm.

Klupska koalicija predvođena njemačkom petorkom (HSV, Kiel, Löwen, Flensburg, Lemgo) javno je prozvala i predsjednika IHF-a Moustaffu, kojemu su ovom prilikom najavili hladni rat u bliskoj budućnosti. Osim Nijemaca, 'na crtu' su krovnoj organizaciji stali i švicarski Kadetten te španjolski klub Ciudad Real.

Iz spomenutih klubova za reprezentaciju svijeta je trebalo nastupiti čak 14 igrača, redom najsjajnije zvijezde rukometnog svijeta. Ipak, teži udarac za organizatore bit će činjenica da na proslavu, kako sada stvari stoje, neće moći ni Hrvati Vori, Duvnjak, Lacković i Metličić.