čvrsto, s obje noge na zemlji

Nikola Vlašić otkrio zašto se izbornik Dalić nije zabrinuo zbog Rakitićevog izostanka: Nitko nije nezamjenjiv

08.09.2019 u 13:58

Bionic
Reading

Nikola Vlašić veliko je Dalićevo otkriće s utakmice u Trnavi, gdje je hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila Slovake 4:0

Hrvatska je uoči ovog kvalifikacijskog mini-ciklusa, u kojem ima dva gostovanja, a prvog je vrlo uspješno odradila u Slovačkoj te pobjedom 4:0 vratila osmijeh na lica hrvatskih navijača, te drugog kod Azerbajdžana u ponedjeljak, priželjkivala (barem) četiri boda.

No, osim što je uspješno prošla prvo gostovanje, te najavila istu takvu utakmicu u Bakuu, protiv reprezentacije koju vodi Nikola Jurčević, Hrvatska je napravila veliki posao za budućnost.

>> Ivan Rakitić porukom se javio Zlatku Daliću, ali smije li sada izbornik ignorirati Vlašića?

Naime, izbornik Zlatko Dalić, spletom okolnosti, morao je dosta toga mijenjati u momčadi, no dobio je igrače koji će u budućnosti nositi igru reprezentacije. Prije svih tu mislimo na 21-godišnjeg Nikolu Vlašića, koji je zaigrao na mjestu centralnog veznog, s dva fenomenalna igrača koja su mu čuvala leđa, Modrićem i Brozovićem.

>> Nikola Vlašić najveći je dobitnik nakon Rakitićeve odluke da otkaže reprezentaciji

Jer popularni 'Niksi', ipak je više orijentiran prema naprijed od njih dvojice.

Naravno, da su Ivan Rakitić (op.a. otkazao jer ima nesređenu situaciju u klubu) i Mateo Kovačić (op.a. otpao zbog ozljede) bio na dispoziciji izborniku Daliću, pitanje je bi li ovaj igrač, koji je od kolovoza 2018. u dresu moskovskog CSKA, dobio priliku.

  • +35
Nogomet; Slovačka - Hrvatska; kvalifikacije za Euro 2020.; 6.9.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Kako je rekao u intervjuu za Jutarnji list, Vlašić to breme 'zamjene' nije osjetio.

'Da se razumijemo, radi se o vrhunskim igračima, svjetskim klasama, ali kako je izbornik bio poručio: ‘Ovdje svi mogu i moraju nadomjestiti svakoga’. A s obzirom na to da se u klubu osjećam vrhunski, i sâm sam na teren istrčao prepun samopouzdanja, niti u jednome me času nije tresla trema'.

Izbornik Dalić gurnuo ga je na njemu najdražu poziciju.

'Pričali smo i uigravali taj scenarij, nakon što smo do detalja proučili suparnika, i da, ideja se zasnovala da budem uz Lobotku te da koristim što je više moguće taj međuprostor koji se stvarao iza njegovih leđa te njihove obrane. U suradnji s Lukom i Brozom, ali i Perijom, Rebom i Brunom, sve se ostvarivalo baš onako kako smo zamislili'.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.