žestok odgovor

Ljutiti Niko Kovač iznenadio njemačke medije komentarom o svojim šefovima; sada su upoznali njegovu hercegovačku stranu!

25.10.2019 u 15:33

Bionic
Reading

Niko Kovač u posljednje vrijeme našao se na udaru navijača, nekih igrača, ali i čelnika kluba Rummeniggea i Salihamidžića. Kritike su postale sve češće, ali Kovač to nije želio prešutjeti

Tako je Niko Kovač, na konferenciji za novinare uoči bundesligaške utakmice protiv Union Berlina, imao što za reći na tu temu. Očito su proradili hrvatski geni ili bolje rečeno 'geni kameni'. Naime, Kovač je podrijetlom iz Livna (točnije selo Lusnić) te kao i svaki ponosni Hercegovac nije dao na sebe.

Tako je Kovač bez problema odgovorio na kritike Rummeniggea i Salihamidžića te naravno predsjednika Bayerna Ulija Hoenessa koji je između ostalog kazao 'kako momčad izgleda bezbrižno tj. da su neoprezni.'

'Braco je u pravu kada govori da možemo biti bolji. Trenutačno se jako mučimo u obrani, radimo previše individualnih pogrešaka', komentirao je Kovač neke izjave sportskog direktora Hasana Salihamidžića, a onda se dotakao i predsjednika.

'Eto, kad je već govorio o bezbrižnosti ili neopreznosti, svi znamo na koga je mislio. Svi očekuju pobjede i lijep nogomet, a to naravno i mi očekujemo, ali ne možete uvijek igrati lijep nogomet. Najvažniji je dobar rezultat', kazao je kratko Kovač dodavši uoči novih utakmica.

'Tek je osmo kolo, a već se raspravlja o budućnosti trenera. Nije tako samo u Bayernu, nego i u drugim klubovima. Govorimo o poštovanju, ali ovo nema veze s time', kazao je vidno ljutiti Kovač.

A onda je stiglo i dodatno objašnjenje:

'Evo, momčad Luciena Favrea (trener Borussije Dortmund) ima isto bodova koliko i mi. Uz to su izgubili jednu utakmicu u Ligi prvaka, ali u medijima se već spominju imena mojih mogućih nasljednika. Iskreno, ne mogu to razumjeti. To traže i navijači? Ponekad se manjina prikazuje kao većina. Morate biti oprezni. Razgovaram sa šefovima. Ovi napadi dolaze izvana tako da sam opušten. Ono što sam prošao u zadnjih godinu dana pomaže mi da se nosim sa svime', za kraj je kazao očito razočarani Kovač.

Kako će ove njegove riječi primiti čelnici Bayerna možda ćemo uskoro doznati. No, s druge strane jasno je kako će novim pobjedama svi ušutjeti i kritike će opet postati prošlost.

  • +5
Bundesliga, Augsburg - Bayern Izvor: EPA / Autor: ANDREAS SCHAAD