OVO JE ZAISTA RIJETKOST

Niko Kovač i španjolski velikani poludjeli za srpskim golgeterom, no evo kako mudro razmišlja njegov otac

13.04.2019 u 12:52

Bionic
Reading

Barcelona, Real Madrid i Bayern ne skrivaju interes za srpskog napadača Luku Jovića (21) koji se trenutačno nalazi na posudbi u Eintrachtu iz Frankfurta gdje je došao iz Benfice

Mladi golgeter stigao je na dvogodišnju posudbu u Eintracht iz portugalskog velikana za dva milijuna eura u srpnju 2017. U svojoj drugoj sezoni je eksplodirao i trenutačno je u 38 utakmica u svim natjecanjima zabio 24 pogotka i upisao sedam asistencija (od toga u Bundesligi 17 golova i šest asistencija).

Njegova forma nije prošla nezapaženo kod brojnih nogometnih velikana, a najčešće se kao potencijalni kupci spominju Barcelona i Real Madrid iz Španjolske te najmoćniji klub Njemačke Bayern.

Eintracht ima pravo prvokupa od Benfice i najvjerojatnije će je aktivirati, jer je ovaj bivši golgeter Crvene zvezde već sada procijenjen na 55 milijuna eura.

  • +3
Bundesliga, Eintracht - Hoffenheim Izvor: Pixsell / Autor: Thomas Frey/DPA/PIXSELL

Ipak, njegov ostanak u Frankfurtu ponajviše će ovisiti o tome hoće li klub izboriti nastup u Ligi prvaka, a zasad mu ide dobro, jer upravo zahvaljujući golovima Jovića Eintracht čvrsto drži četvrtu poziciju u prvenstvu, zadnju koja donosi elitno natjecanje.

Luka Jović se još nije izjašnjavao o tome gdje bi želio nastaviti karijeru, ali sudeći prema riječima oca Milana za njega je najbolja opcija ostanak u Eintrachtu. Tata je to lijepo objasnio medijima, kaže da je njegovom sinu u ovim godinama najvažnije da igra, a to ne bi bilo moguće u klubovima poput Barcelone gdje sigurno ne bi od prve sezone dobivao zadovoljavajuću minutažu.