šveđani su sjajni

Ni najgluplji gol večeri ne može zaustaviti najveće otkriće Europske lige!

20.10.2017 u 09:56

Bionic
Reading

Mali švedski Östersunds nastavio je oduševljavati u Europskoj ligi ovog četvrtka, a pobijediti ga nije uspio niti Athletic Bilbao unatoč poklonjenom bizarnom pogotku u uvodnim minutama utakmice...

U svojoj debitantskoj sezoni Östersunds niže briljantne rezultate u Europskoj ligi. Iz natjecanja je već izbacio Galatasaray i PAOK, a sada prijeti isto napraviti i s Herthom te Athletic Bilbaom.

  • +16
Östersunds, najugodnije iznenađenje Europske lige Izvor: Reuters / Autor: GLEB GARANICH

Nakon tri odigrana kola u skupini J švedska momčad bez ijedne zvijezde ima sedam osvojenih bodova i na vrhu je ljestvice, s pet više od spomenutih slavnih klubova.

Ovog četvrtka Östersunds je kod kuće umalo pobijedio baskijski Athletic, unatoč najglupljem golu večeri kojeg je primio već u 14. minuti. Naime, golman Aly Keita se poskliznuo i poklonio loptu gostima, a Aduriz ju je poslao u praznu mrežu.

Autor: Youtube

No, Gero i Edwards sve su preokrenuli, da bi tek u 89. minuti Williams spasio bod Athleticu i ostavio ga u igri za prolazak dalje.  

Ako uzmemo u obzir da je klub osnovan tek 1996. godine i da igrači u prosjeku zarađuju oko tri tisuće eura i tek su peti ove sezone u švedskom prvenstvu, onda je jasno da je uspjeh Östersundsa u Europi pravi podvig vrijedan poštovanja...

Europska liga

Skupina J

Zarya Lugansk-Hertha Berlin2:1
Ostersunds-Athletic Bilbao2:2
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Ostersunds32107
2.Zarya Lugansk32016
3.Athletic Bilbao30212
4.Hertha Berlin30121

Sljedeće utakmice

2.11.Athletic Bilbao-Ostersunds
2.11.Hertha Berlin-Zarya Lugansk