sve je jasno

Zna se na koji način Rijeka može izboriti europsko proljeće!

20.10.2017 u 09:19

Bionic
Reading

Pobjedom u Beču nogometaši Rijeke vratili su se u igru za prolazak u nokaut fazu Europske lige, a novim trijumfom protiv Austrijanaca za dva tjedna potpuno bi se vratili u igru za osiguranje europskog proljeća...

Nakon dva uvodna poraza Riječani su sjajno odradili posao ovog četvrtka i golovima Gavranovića te Kvržića s 3:1 pobijedili Austriju usred Beča.

  • +13
Austria Beč - Rijeka, 3. kolo Europske lige, 2017/18. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Bila su to važna tri boda bez kojih bi izgledi za prolazak dalje bili gotovo nikakvi, a ovako se Kekova momčad našla u dobroj situaciji. Remi Milana i AEK-a koji su igrali u isto vrijeme nije ju previše poremetio.

Za dva tjedna aktualni hrvatski prvak igra na Rujevici protiv Austrijanaca i sada svi očekujemo novu pobjedu, a u slučaju poraza AEK-a u drugoj utakmici s Talijanima to bi značilo i skok Riječana na drugo mjesto ljestvice.

Čak i ako grčki klub osvoji bodove u tom susretu, Rijeka bi i dalje ostala u igri za prolazak dalje, a odluka bi vjerojatno pala u Ateni u pretposljednjem kolu, kada pobjeda protiv AEK-a i osvajanje eventualnog devetog boda garantira skok u gornji dom skupine D.

Čak i u slučaju remija u Grčkoj, u posljednjem kolu Rijeka će na Rujevici dočekati Milan i tražiti pobjedu koja bi joj lako mogla donijeti europsko proljeće, postignuće koje niti jedan hrvatski klub nije ostvario još od Varteksa 1999. godine, a Dinamo na njega čeka gotovo 50 sezona.

Rijeci bi za prolazak dalje gotovo sigurno bilo dovoljno deset bodova, a u nekim kombinacijama možda i manje, ako AEK potone u drugom dijelu natjecanja. Pobjeda protiv Austrije u svakom je slučaju nužna za dva tjedna, a nakon toga bit će lakše raditi kvalfikacije o ishodu riječke skupine Europske lige...

Europska liga

Skupina D

Austria Beč-Rijeka1:3
Milan-AEK Atena0:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Milan32107
2.AEK Atena31205
3.Rijeka31023
4.Austria Beč30121

Sljedeće utakmice

2.11.AEK Atena-Milan
2.11.Rijeka-Austria Beč