ISPLIVALE EMOCIJE

Neymar rekao bivšem izborniku Titeu što ga spada: Bio si dosadan, loše govorio o meni, ali...

  • B.T.
  • Zadnja izmjena 12.12.2022 09:39
  • Objavljeno 12.12.2022 u 08:08
Bionic
Reading

Najboljeg brazilskog nogometaša današnjice i jednog od najboljih svih vremena Neymara možete i ne morate voljeti, ali mu morate priznati da je veliki igrač

Ponekad će se u igri ponijeti kao malo dijete, bez zle namjere narugati se protivniku, nimalo svjestan da čini lošu stvar. Naravno, to nije opravdanje, ali Neymar je nemali broj puta pokazao da ima srca.

Jedan od primjera njegov je zagrljaj s maloljetnim sinom hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića. Uplakani Neymar zagrlio je dječaka koji je dotrčao utješiti svog idola. Mališanov otac nekoliko minuta ranije mu je oduzeo dječačke snove, no on je pokazao koliko je ljudskosti u njemu.

Taj trenutak jedan je od najljepših i najdirljivijih na ovom Svjetskom prvenstvu. Jednako dirljiva je i objava brazilske nogometne zvijezde na Instagramu u kojoj se obratio sada već bivšem izborniku Adenoru Leonardu Bacchiju Titeu.

  • +11
Brazilci u suzama Izvor: Profimedia / Autor: CARL DE SOUZA / AFP / Profimedia

'Prije nego što smo se osobno upoznali, igrali smo jedan protiv drugog mnogo puta i - mogu li to reći? Mislio sam da si tako dosadan! Zato što si sastavio tim da me obilježiš, učinio si sve da me pobijediš i čak si loše govorio o meni. Ali sudbina je smiješna, zar ne? Tebe je stavila za trenera, a meni dala broj 10. Poznavao sam te kao trenera i već sam znao da si jako dobar, ali kao osoba si još bolji. Upoznao si me i znaš tko sam i to mi je bitno', napisao je Neymar i nastavio:

  • +41
SP Katar: Hrvatska - Brazil Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

'Dolazim ovdje otvoreno da ti se zahvalim za sve što si me naučio, a bilo je toliko toga. Uvijek ćeš biti jedan od najboljih trenera koje sam ikada imao ili ću ikada imati, uvijek ću te podržavati. Imali smo lijepih trenutaka, ali smo imali i trenutaka koji su nas jako boljeli, a ovaj zadnji će nas još dugo boljeti. Zaslužili ste se ovjenčati ovim peharom, zaslužili smo ga svi mi zbog svega što smo učinili i zbog svega čega smo se odrekli kako bismo pokušali ostvariti svoj najveći san. Ali Bog nije tako htio. Bog nam je sve dao! Hvala profesore Tite. Ako postoji izraz koji nikada neću zaboraviti, to je 'mentalno snažan' i baš to moramo biti u ovome trenutku. Veliki zagrljaj i hvala!' zaključio je Neymar te je također najavio oproštaj od reprezentacije.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal