PADA REKORD

Svi su ludi za Gvardiolom. Ponude pljušte, a stigla je i jedna od 100 milijuna eura. Dinamov dio kolača je pozamašan

11.12.2022 u 17:10

Bionic
Reading

Dvadesetogodišnji hrvatski reprezentativni stoper Joško Gvardiol svojom je zrelošću, smirenošću i igrom oduševio nogometnu javnost širom svijeta

Stručnjaci odavno znaju njegove kvalitete, no zadržati ih i poboljšati na Svjetskom prvenstvu, gdje su svjetla pozornice najjača, poseban je uspjeh.

Mnogi veliki klubovi žele ga iz RB-a Leipzig dovesti u svoje redove. Svjestan potencijala koji ima, njemački je prvoligaš neposredno prije početka SP-a produžio ugovor s Gvardiolom do 2027. godine i samim tim napravio posao stoljeća, jer odšteta će biti paprena.

Već smo pisali da je veliki interes da ga dovede iskazao Modrićev Real Madrid te je spreman izdvojiti 90 milijuna eura za ovaj transfer. Leipzig će ga teško pustiti ispod stotke. To otvara prostor drugim bogatim klubovima.

Vrlo pouzdani talijanski pratitelj zbivanja na europskom nogometnom tržištu Santi Aouna objavio je da su Leipzigu za Gvardiola stigle tri službene ponude iz engleske Premier lige. Prema ovom izvoru, Chelsea je za Gvardiola poslao ponudu od 90 milijuna eura, Manchester United od 95 milijuna eura, a Manchester City od 100 milijuna eura, no interes je, bez ponude, iskazao i njemački Bayern.

Sve smo bliži trenutku u kojem će Gvardiol napustiti Leipzig te će njemački klub napraviti posao stoljeća, a kada se to dogodi, taj transfer će postati najskuplji u povijesti nogometa za nekog braniča.

Rekorder je Harry Maguire, Englez koji je 2018. godine iz Leicestera došao u Manchester United za 87,1 milijun eura.

U cijeloj će priči fantastično proći i Dinamo. Jer Joško je napustio Maksimir za 18,4 milijuna eura, ali je pravna služba Dinama odradila nevjerojatan posao te u ugovor ugradila klauzulu prema kojoj Modri dobivaju čak 20 posto od prvog sljedećeg njegovog transfera.

Tako bi Dinamo, ako Leipzig proda Gvardiola za, recimo, 100 milijuna eura, na ime bonusa dobio oko 20 milijuna! Više nego što je za njega dobio u 'originalnom' transferu!