a tek se vratio...

Neymar je prvo fantastičnom partijom 'unakazio' obranu Bayerna, a onda saznao katastrofalnu vijest; PSG je sada u velikom problemu

08.04.2021 u 09:32

Bionic
Reading

Disciplinska komisija Francuske nogometne lige (LFP) suspendirala je napadača PSG-a Brazilca Neymara na tri utakmice, pri čemu je jedna utakmica uvjetna, zbog crvenog kartona dobivenog u derbiju protiv Lillea...

Neymar je isključen u samoj završnici utakmice zbog guranja Tiaga Djaloa koji ga je faulirao uz aut-liniju. Neymar je poludio, gurnuo ga, a potom su se igrači zakačili te su obojica isključena.

Neymar će zbog ove suspenzije propustiti prvenstvene utakmice protiv Strasbourga i St. Etiennea, a treba napomenuti i to kako je Brazilac u posljednjih 15 nastupa u francuskom prvenstvu zaradio čak tri crvena kartona!

LFP je kaznio i Djala i to na dvije utakmice pri čemu je jedna uvjetna.

  • +17
FC Bayern - PSG, Liga prvaka, 7.4.2021. Izvor: EPA / Autor: LUKAS BARTH-TUTTAS

Ova suspenzija težak je udarac za ambicije PSG-a koji je na krilima Neymara u srijedu navečer odigrao fantastičnu utakmicu protiv Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka. Neymar je doslovno unakazio obranu Bavaraca, u pobjedi PSG-a nije zabio, ali je dva puta asistirao suigračima (Mbappe i Marquinhos) za gol. No, u francuskom prvenstvu PSG zaostaje tri boda za vodećim Lilleom, a trećem Monacu našeg Nike Kovača bježi za samo bod. 

Parižanima će bez Neymara biti puno teže loviti Lille, Brazilac se tek vratio nakon ozljede, a dok ga nije bilo PSG je izgubio utakmice od Nantesa i Monaca.