ehf europska liga

Nexe doživio prvi poraz, ali je izborio plasman u osminu finala Europske lige

28.11.2023 u 20:57

Bionic
Reading

Rukometaši Nexea doživjeli su prvi poraz u skupini D Europske lige, a bolji od Našičana bio je danski Skjern koji je u dvoboju 5. kola slavio 33:30 (18:15)

Bila je to utakmica u kojoj momčad Branka Tamšea ni u jednom trenutku nije došla do vodstva, a samo dvaput je uspjela izjednačiti (4:4, 10:10).

Prednost Danaca je varirala od jednog do pet golova, a Nexe je najbliže preokretu došao nakon niza sjajnih obrana Dominika Kuzmanovića u drugom poluvremenu, kad su Našičani smanjili zaostatak na 28:29 i imali napad. Pokušao je tada upravo Kuzmanović izjednačiti šutom s gola na gol, ali je njegov pokušaj bio neprecizan.

Skjern je potom s tri uzastopna gola došao do prednosti 32:28 i zapečatio pobjedu.

Fahrudin Melić je sa sedam golova predvodio strijelce Nexea, Predrag Vojin je postigao pet, a po četiri su zabili Lovro Jotić i Manuel Štrlek. Dominik Kuzmanović je imao čak 18 obrana.

Najbolji strijelac utakmice bio je Portugalac Joaquim Rebelo s devet golova, a sedam ih je za Skjern postigao Alfred Jonsson.

Nakon pet kola Nexe i Skjern su na prva dva mjesta u skupini s po osam bodova, čime su osigurali plasman u osminu finala Europske lige.

U zadnjem kolu Nexe će još jednom gostovati, kod portugalske ABC Brage, a dvoboj je na rasporedu 5. prosinca. 

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Standings provided by Sofascore