hoće li ih slomiti?

Pobuna u svlačionici Barcelone; igrači odbijaju igrati utakmicu

28.11.2023 u 16:45

Bionic
Reading

Katalonski velikan i dalje se bori s financijskim problemima, čelnici kluba na sve načine pokušavaju popuniti kronično praznu blagajnu kako bi smanjili milijunske dugove, a sad se suočavaju i s pobunom u svlačionici. Naime, nogometaši Barcelone odbijaju igrati već dogovorenu utakmicu!

Španjolski mediji bliski Barceloni tvrde kako su se nogometaši katalonskog velikana otvoreno pobunili te ne žele igrati prijateljsku utakmicu koju su čelnici dogovorili za 21. prosinca.

Problem je u činjenici da Barca posljednju prvenstvenu utakmicu igra na svom terenu protiv Almerije 20. prosinca u 18. kolu Primere. Nakon toga je cijela momčad trebala dobiti deset slobodnih dana za blagdane, no čelnici kluba imaju drugačije planove.

Naime, dogovorena je prijateljska utakmica, Barcelona i Club America trebali bi se susresti 21. prosinca u Dallasu! Meksički je klub već objavio termin te potvrdio kako Barca stiže u najjačem sastavu!

No, sad je veliko pitanje hoće li se ta utakmica uopće odigrati jer su se nogometaši Barcelone otvoreno pobunili. Ne žele igrati tu utakmicu!

Zvijezde Barcelone tvrde kako će im taj put u SAD dodatno uništiti ionako kratak blagdanski odmor jer ih čeka put avionom od desetak sati te utakmica pa onda i povratak od desetak sati leta!

  • +9
Rayo Vallecano - Barcelona, španjolska liga, 25.11.2023. Izvor: EPA / Autor: KIKO HUESCA

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Španjolski mediji otkrivaju kako je Barcelona na ovaj susret s Club Americom pristala samo zbog novca. Klub bi za tu utakmicu trebao zaraditi četiri milijuna eura plus još najmanje toliko od televizijskih i marketinških prava. A Barci je svaki euro itekako važan pa čelnici kluba na sve načine pokušavaju popuniti kronično praznu blagajnu kako bi smanjili milijunske dugove.

Nogometaše Barcelone taj problem ipak ne brine, otvoreno su se pobunili te predsjedniku Joanu Laporti poručili da ne žele igrati tu utakmicu jer im je raspored ionako pretrpan, a i rizik od ozljeda je velik. A uz sve to žele blagdane provesti u krugu obitelji, a ne na letu do SAD-a i nazad.

Navodno je predsjednik Laporta povukao očajnički potez pa je pokušao 'podmititi' igrače. Obećao je 100.000 eura bonusa svakom od igrača koji odluči krenuti put Dallasa i koji će igrati utakmicu protiv Club Americe, no konkretan odgovor još uvijek nije dobio.

Standings provided by Sofascore