potres na tržištu

Newcastle je već krenuo u akciju, 'svrake' kupuju zvijezde koje su odbacili Real Madrid, Manchester United, PSG...

12.10.2021 u 16:16

Bionic
Reading

Nasljednik prijestola Saudijske Arabije, princ Muhamed Bin Salman, osmi najbogatiji čovjek na svijetu, novi je vlasnik posrnulog engleskog prvoligaša Newcastle United. 'Svrake' su preko noći postale doslovno najbogatiji klub na svijetu, a već ove zime će dovesti pojačanja na koja mogu potrošiti oko 250 milijuna eura

Sigurno je kako će doslovno neograničeni budžet kojeg je sada dobio Newcastle u sljedećim sezonama na sjever Engleske privući brojne nezadovoljne zvijezde. A za početak će 'svrake' u zimskom prijelaznom roku pokušati angažirati nekoliko zvučnih imena iz najvećih europskih klubova.

Engleski mediji tvrde kako će se već sljedećeg tjedna znati ime novog trenera, za sada je prvi izbor Antonio Conte, ali se kao potencijalni kandidat spominje i Steven Gerrard.

Tko god sjedne na klupu Newcastlea na raspolaganju će u nastavku sezone, točnije od početka 2022. godine, imati respektabilnu momčad.

Kako sada stvari stoje, Newcastle je već krenuo u akciju te bi među prvim pojačanjima na St. James Park trebao stići Philippe Coutinho iz Barcelone. Katalonci su ga u siječnju 2018. godine doveli iz Liverpoola za čak 120 milijuna eura, no sada im očajnički treba novac pa će Brazilca dati za 'sitniš'. Na to računaju u Newcastleu, takvu zvijezdu mogu sada dobiti za oko 30 milijuna eura, a to je sada 'svrakama' doslovno sitniš.

Uz njega bi novi Newcastle trebale činiti još neke velike zvijezde koje su sada izrazito nezadovoljne u svojim klubovima. Prvi na listi želja novih vlasnika je Gareth Bale. U Realu jedva čekaju da ga netko uzme, bilo na posudbu ili da ga otkupi. I njega bi 'svrake' mogle dobiti za malo novca.

Uz Balea bi ove zime na St. James Park mogao stići i dvojac iz PSG-a. Golman Keylor Navas baš nema sreće posljednjih godina, brani sjajno, ali uvijek ga 'izbaci' neka veća zvijezda. Dolaskom Gianluigija Donnarumme na Park prinčeva jasno je da za Navasa u Parizu nema budućnosti. A u Newcastleu bi bio prvi golman. Sigurno.

Uz njega bi istim avionom iz Pariza put sjevera Engleske trebao krenuti Mauro Icardi. Argentinac je fantastičan napadač, ali dolaskom Lea Messija ni za njega više nema mjesta u PSG-u. A Newcastle mu može dati sve što poželi... Problem? Icardiju se baš i ne ide iz Pariza jer nakon života u 'gradu svjetla' i Milanu, Newcastle se čini kao teška kazna. Točnije, ne ide se njegovoj ženi Wandi koja mu je i menadžerica. A onda se ne ide ni Mauru...

  • +6
Manchester United - Newcastle United Izvor: Profimedia / Autor: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

Tu je još jedan nezadovoljnik, urugvajski golgeter Edinson Cavani. Do jučer je El Matador bio spasitelj Manchester Uniteda, a onda se na Old Traffordu ukazao Cristiano Ronaldo i Cavani više ne igra. I nije Cavani jedini nezadovoljnik u redovima 'crvenih vragova', tu su još Donny van de Beek, Jesse Lingard, Anthony Martial i Eric Bailly na koje Ole Gunnar Solskjaer ne računa previše ove sezone. Netko od njih lako bi mogao otići u Newcastle...

Jasno je da Newcastle neće imati dovoljno novca za otkup svih tih igrača, 'svrake' zbog Financijskog fair-playa imaju oko 250 milijuna eura za zimski prijelazni rok pa je za očekivati da bi neki mogli doći prvo na posudbu. No, činjenica je da će se na St. James Parku trošiti stotine milijuna eura na pojačanja, a to bi moglo uzdrmati nogometno tržište...