lova do krova

Legendarni Talijan stiže na klupu Newcastlea, a za nagradu će mu novi gazda već ove zime kupiti čak dvije zvijezde Barcelone

08.10.2021 u 10:12

Bionic
Reading

Saudijski princ Mohamed bin Salman i službeno je postao novim vlasnikom momčadi Newcastle Uniteda. Navijači su ovo dugo očekivano preuzimanje euforično proslavili ispred St. James Parka, a sada će oduševljenje biti još i veće jer su objavljena imena prvih pojačanja koja ubrzo stižu u redove 'svraka'

Engleski mediji tvrde kako je Antonio Conte praktički sve već dogovorio s predstavnicima novog vlasnika te bi u sljedećih nekoliko tjedana trebao preuzeti momčad Newcastlea koja je u ovom trenutku pretposljednja na prvenstvenoj ljestvici.

Saudijski su vlasnici Newcastlea proteklih nekoliko tjedana navodno pregovarali s nekoliko jakih i zvučnih trenerskih imena, spominjao se čak Jose Mourinho, ali i Jürgen Klopp koji je najavio odlazak iz Liverpoola. U konkurenciji su bili Steven Gerrard, Brendan Rodgers i Rafa Benitez, no na kraju su izabrali Contea koji je trenutno bez angažmana.

Nakon Juventusa, Chelseaja i Intera, Conte bi sada na sjeveru Engleske trebao započeti stvaranje nove super-momčadi jer će ulaskom Bin Salmana klub doslovno imati neograničeni proračun.

Naime, Bin Salmanovo osobno bogatstvo iznosi čak 376 milijardi eura. Za usporedbu, šeik Mansour, vlasnik Manchester Cityja, 'težak' je oko 23 milijarde eura, a predsjednik PSG-a, Nasser Al-Khelaifi, na raspolaganju ima 'tek' desetak milijardi eura. Preračunato, Bin Salman je 50 puta bogatiji od Al-Khelaifija!

Bin Salman će zato već ove zime krenuti po pojačanja, a Conte će kao nagradu za vjernost odmah dobiti dva igrača Barcelone! Naime, navodno je već sve dogovoreno te Philippe Coutinho stiže na St. James Park, a s njim bi 'u paketu' trebao stići i Luuk De Jong.

To su samo neka od imena koja će ove zime u Newcastle pokušati dovesti novi vlasnici, plan je ove sezone osigurati ostanak u ligi, a potom započeti izgradnju momčad koja bi u sljedećim godinama harala europskim nogometom.

'Naravno da imamo istu ambiciju kao Manchester City i PSG kada su trofeji u pitanju. Naravno, za to će trebati vremena. Želimo li osvojiti Premiership u idućih deset godina? Da. Prodaja kluba donosi velike promjene. Želimo trofeje, ali za to su potrebna ulaganja, vrijeme, strpljenje i timski rad', otkrila je ambiciozne planove nova suvlasnica kluba Amanda Staveley.

Jasno je da će s doslovno neograničenim proračunom, bez obzira na Financijski fair-play, Newcastle vrlo brzo biti konkurentan. Sve su te najave izazvale veliku euforiju u Newcastleu, navijači su slavili ispred St. James Parka...