tvrde da će se igrati...

New York je paraliziran zbog pandemije koronavirusa, a organizatorima US Opena prijeti gubitak od 400 milijuna dolara

12.04.2020 u 16:58

Bionic
Reading

Za razliku od Wimbledona koji je definitivno otkazan, US Open bi se trebao održati u ranije određenom terminu, od 24. kolovoza do 13. rujna na terenima Flushing Meadowsa u New Yorku

SAD je na koljenima zbog pandemije koronavirusa, a najpogođeniji je baš New York. Grad je doslovno paraliziran, stanovnici pokušavaju preživjeti u do sada nezamislivim uvjetima, javni je život doslovno stao, kao i u većini svijeta, pa tako i sport.

No, sada su se oglasili organizatori inače posljednjeg Grand Slam turnira u teniskoj sezoni, US Opena. Oni tvrde kako će se US Open održati u svom standardnom terminu, od 24. kolovoza do 13. rujna na terenima Flushing Meadowsa u New Yorku!

Poprilično optimistična najava, s obzirom na trenutno stanje u samom New Yorku, ali i ostatku svijeta koji je paraliziran pandemijom koronavirusa. No, do početka US Opena ostala su još četiri mjeseca, nitko ne zna kako će se situacija razvijati sutra, pa su bilo kakve dugoročne prognoze jednostavno nemoguće.

Ali, razlog zašto ne postoji nikakva mogućnost otkazivanja US Opena je vrlo dobro poznat - novac! Ovaj Grand Slam nije osiguran kao što je to Wimbledon i otkazivanje bi organizatore stajalo nevjerojatnih 400 milijuna dolara!

Također, televizijske kuće koje imaju prava na prijenose mečeva US Opena odbile su prijedlog o pomicanju datuma odigravanja turnira na kraj godine i očekuje se da će - bez obzira na pandemiji koronavirusa koja hara New Yorkom - turnir ipak biti održan u ranije određenom terminu.

Iza US Opena igrat će se i Roland Garros. Otvoreno prvenstvo Francuske dobilo je novi termin i zemljani tereni u Francuskoj će tenisačicama i tenisačima biti na raspolaganju od 20. rujna do 4. listopada. Wimbledon je definitivno otpao i ove sezone se neće igrati na travnatim terenima All England Cluba.