kako je to moguće?!

[VIDEO] Pogledajte nevjerojatan poraz 'malih vatrenih'; Hrvatska je vodila do 91. minute, a onda primila dva gola u sudačkoj nadoknadi

03.06.2022 u 20:16

Bionic
Reading

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija U-21 izgubila je u dvoboju skupine A kvalifikacija za plasman na EURO u Dramennu od Norveške 3:2, primivši dva gola u sudačkoj nadoknadi i time umanjila svoje šanse za plasman u završnicu. Golove za Hrvatsku zabili su Luka Sučić (5) i Roko Šimić (80), a za Norvežane Erik Botheim (37) , Jesper Daland (90+1) i Jorgen Larsen (90+5)

Hrvatska je izgubila u Norveškoj iako je do 91. minute vodila s 2:1 i bila na pragu izravnog plasmana, da bi potom u sudačkoj nadoknadi primila dva gola i vjerojatno izgubila prvo mjesto u skupini.

Dokraja kvalifikacija Hrvatska gostuje u Estoniji, a Norveška gostuje kod Finske i kod kuće dočekuje Azerbajdžan.U slučaju dvije norveške pobjede, Hrvatska će biti druga u skupini i morat će u baraž.

Mladi Vatreni su poveli u 5. minuti, kada je Kačavenda proigrao Sučića, a igrač RB Salzburga lako pogađa mrežu.

Norveška - Hrvatska 0:1 Sučić 5' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel HNTV

Samo tri minute kasnije Larsen pogađa gredu, a bolju igru Norvežani materijaliziraju u 37. minuti kada Botheim u padu glavom donosi izjednačenje.

Norveška - Hrvatska 1:1 Botheim (37') Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel HNTV

U drugom dijelu Norvežani su nastavili s dominacijom, no Hrvatska je u 80. minuti stigla do novog vodstva. Sučić je pronašao u šesnaestercu domaćih Roka Šimića, a on se oslobodio braniča i pogodio za 2:1.

Norveška - Hrvatska 1:2 Šimić (80') Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel HNTV

U 86. minuti naš golman Kotarski brani opasan šut Arstada, a hrvatska obrana ipak nije izdržala jer je u prvoj minuti sudačke nadoknade Norveška poravnala.

Nakon ubačaja s kuta Daland je bio najviši i udarcem glavom za 2:2 spriječio da Hrvatska već u ovoj utakmici osigura EURO.

Norveška - Hrvatska 2:2 Daland (90+1) Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel HNTV

A u petoj minuti nadoknade Larsen ostaje neobjašnjivo sam i u gužvi gura loptu u mrežu za veliki preokret i pobjedu Norveške.

Norveška - Hrvatska 3:2 Larsen (90+5) Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel HNTV

Na EURO izravno odlazi samo prvoplasirana momčad u skupini, dok drugoplasirani ide u baraž. Hrvatska u zadnjem kolu igra u srijedu kod Estonije, koja nikome u osam dosadašnjih utakmica nije zabila ni gol, a niti uzela bod.

Hrvatska vodi s 19 bodova, a Norveška ima 18 bodova i utakmicu manje.