neuništivi vaha

Vahid Halilhodžić morao je slušati napade bijesnih marokanskih navijača, a onda ih je 'dotukao' samo jednom izjavom

03.06.2022 u 17:26

Bionic
Reading

Vahid Halilhodžić (69) ostao je na mjestu izbornika marokanske nogometne reprezentacije, ali i dalje mora trpjeti napade nezadovoljnih navijača. Maroko je u četvrtak izgubio pripremnu utakmicu protiv reprezentacije SAD-a, bilo je 3:0, pa su navijači doslovno podivljali na Vahu

Legendarni je trener i nekadašnji strateg zagrebačkog Dinama Vahid Halilhodžić (69) odveo Maroko na SP u Kataru, ali za njega mira nema.

Vaha je iz reprezentacije zbog kršenja discipline izbacio najveće zvijezde, no i bez njih je izborio nastup u Kataru krajem ove godine. Pa ipak, marokanska javnost i dalje traži njegov odlazak i to zbog Hakima Ziyecha s kojim je Vaha u svađi i koji ne želi igrati za reprezentaciju dok je on izbornik.

Novi val brutalnih verbalnih napada na Halilhodžića stigao je nakon 3:0 poraza kojeg su Lavovi s Atlasa doživjeli u prijateljskoj utakmici protiv SAD-a. Navijači opet traže njegov odlazak, a nakon utakmice u Cincinnatiju došlo je do verbalnog, a zamalo i fizičkog napada na nezadovoljnih navijača na Halilhodžića.

'Odlazi, odlazi', vikali su s tribina ljutiti marokanski navijači, uz brojne druge uvrede upućene Vahi tijekom utakmice. Neki su se navijači nakon utakmice uspjeli probiti do mix-zone te su pratili Halilhodžića i otvoreno ga vrijeđali. Vaha je neko vrijeme trpio uvrede, a potom je stao i suočio se s nezadovoljnicima.

Rasprava je bila žestoka, na rubu fizičkog obračuna, no sreća je da su ljudi iz osiguranja stigli na vrijeme te izbacili nezadovoljne marokanske navijače iz sektora gdje im niti nije bilo mjesto.

Vahid Halilhodžić brzo se pribrao nakon ovog verbalnog obračuna te jednom izjavom 'dotukao' sve nezadovoljnike.

'Imamo sreće što igramo na SP-u u Kataru. To je trenutak za pamćenje', kazao je Vaha te poentirao:

'Pogledajte samo Egipćane, pa naše prijatelje Alžirce, Obalu Slonovače... Svi oni su kod kuće, a vi ćete gledati svoju reprezentaciju u Kataru. Treba li bilo što dodati?', zaključio je Halilhodžić kojem je poraz od SAD-a tek drugi na klupi Maroka. Naime, Vaha je Lavove s Atlasa vodio u 31 utakmici i uz dva poraza ima 21 pobjedu te osam neriješenih utakmica.