roland garros

[VIDEO/FOTO] Šok u polufinalu Roland Garrosa; teška ozljeda Alexa Zvereva koji je teren napustio u invalidskim kolicima

03.06.2022 u 18:30

Bionic
Reading

Alexander Zverv teško se ozlijedio u drugom setu polufinalnog meča protiv Rafe Nadala. Njemački je tenisač krivo stao i iskrenuo gležanj te je teren napustio u invalidskim kolicima. Meč je prekinut...

Rafael Nadal je prvi finalist ovosezonskog izdanja Roland Garrosa nakon što Alexander Zverev zbog ozljede gležnja nije mogao nastaviti polufinalni meč!

Rafa je dobio prvi set 7:6(8), a kod 6:6 u drugom setu Zverev se teško ozlijedio.

Naime, u 12. gemu drugog seta Zverev je krivo stao i iskrenuo gležanj desne noge. Uz bolni krik pao je na teren i više jednostavno nije mogao nastaviti susret.

>> Trenutak ozljede Alexa Zvereva pogledajte OVDJE

  • +32
Rafael Nadal - Alexander Zverev, polufinale Roland Garrosa, 3.6.2022. Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT

Liječnička ekipa odmah mu je pružila pomoć, utješiti ga je pokušao i Rafa Nadal, a Zverev je na kraju u invalidskim kolicima napustio teren.

Nesretni se Zverev nakon nekog vremena ipak uspio vratiti na teren, ali sad na štakama. Pozdravio se s Nadalom i sucem, a publika ga je ispratila aplauzom i ovacijama. Na žalost, vidljivo je da mu je desni zglob stradao, natečen je i pitanje je koliko je njegova ozljeda ozbiljna...

Dvoboj je do ozljede bio iznimno atraktivan i dramatičan. Zverev je u prvom setu vodio 4-2, ali je izgubio tri gema zaredom i kod 4-5 je spasio tri set lopte. Set je otišao do 'tie-breaka' gdje je Nijemac poveo 6-2, a Nadal spasio četiri set-lopte u nizu. Potom je Nadal potrošio još tri set-lopte, da bi Španjolac napokon iskoristio svoju sedmu loptu za set i poveo 1-0.

I u drugom setu uslijedila je serija izgubljenigh servisa, po četiri na svakoj strani, prije negoli je Nijemac teškom ozljedom odredio pobjednika.

Rafa Nadal se tako plasirao u svoje 14. finale Roland Garrosa, a lovit će 14. trofej, budući da Španjolac dosad nikad nije izgubio finale u Parizu.

U drugom polufinalu igraju Marin Čilić i Norvežanin Casper Ruud.