roland garros

Nevjerojatan poraz hrvatske tenisačice, propustila je čak pet meč-lopti

22.05.2024 u 23:16

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Antonia Ružić (21), 214. na WTA ljestvici, nije uspjela izboriti posljednje, 3. kolo kvalifikacija Roland Garrosa, bolja je od nje bila Kanađanka Marina Stakusic 6-3, 4-6, 7-6(6)

Nešto više od dva i pol sata trajala je borba 21-godišnje Ružić i dvije godine mlađe Stakusic, 184. na svijetu, a Ružić itekako može žaliti za pobjedom jer je kod 5-4 i 6-5 u trećem setu propustila ukupno pet meč-lopti.

Nakon izgubljenog prvog seta Ružić je drugi otvorila vodstvom 2-0 i 3-1 uz break prednosti. Stakusic se vratila do 4-4 u drugoj dionici kada je krenuo veliki niz gemova hrvatske tenisačice.

Ružić je dobila idućih pet gemova. Osvojila je drugi set 6-4 i povela 3-0 u trećem setu. Kanađanka se vratila na 2-3 kada je krenuo ritam u kojem je svaka tenisačica gubila svoj servis. Tako nešto je odgovaralo Hrvatici koja je kod 5-4 imala tri meč-lopte na servis suparnice, ali ni jednu nije iskoristila. Imala je Ružić nove dvije meč-lopte kod 6-5, ali i njih je prosula.

Sve to je Ružić skupo platila u tie-breaku trećeg seta kojeg je Stakusic dobila 10-6.

U četvrtak će tako za ulazak u glavni turnir Roland Garrosa igrati dvije hrvatske tenisačice, Lucija Ćirić Bagarić i Jana Fett. Ćirić Bagarić ostvarila je novu veliku pobjedu u kvalifikacijama, u drugom kolu je s uvjerljivih 6-2, 6-3 nadigrala Kanađanku Rebeccu Marino.

Ćirić Bagarić, trenutačno 185. tenisačica na svijetu, svladala je za samo jedan sat i pet minuta 164. igračicu s WTA ljestvice, s tim da je 33-godišnja Kanađanka tijekom karijere bila i među četrdeset najboljih na svijetu. U posljednjem, trećem kolu kvalifikacija Ćirić Bagarić će igrati protiv Japanke Sare Saito koja je u drugom kolu svladala Amerikanku Parks 6-2, 6-2.

Na korak do glavnog turnira je i Jana Fett koja je ranije tijekom srijede, u hrvatskom dvoboju, nadjačala Leu Bošković sa 6-3, 6-2. Na putu do glavnog turnira ispred Fett još stoji samo turska igračica Zeynep Sonmez.

Petra Marčinko nije ostvarila isti cilj kao spomenute dvije hrvatske tenisačice već je dosta lako pala u drugom kolu. Bolja je od nje bila Japanka Moyuka Uchijima, deveta nositeljica kvalifikacija i 80. na svijetu, sa 6-4, 6-2.

Roland Garros, 2. kolo kvalifikacija:

  • Marina Stakusic (Kan) - Antonia Ružić (Hrv) 6-3, 4-6, 7-6(6)
  • Lucija Bagarić Ćirić (Hrv) - Rebecca Marino (Kan) 6-2, 6-3
  • Moyuka Uchijima (Jap) - Petra Marčinko (Hrv) 6-4, 6-2
  • Jana Fett (Hrv/21) - Lea Bošković (Hrv) 6-3, 6-2
sve osim nogometa