ROLAND GARROS

Lucija Ćirić Bagarić korak do glavnog turnira, Petra Marčinko ispala

22.05.2024 u 19:09

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Lucija Ćirić Bagarić ostvarila je novu veliku pobjedu u kvalifikacijama Roland Garrosa, u drugom kolu je s uvjerljivih 6:2, 6:3 nadigrala Kanađanku Rebeccu Marino.

Ćirić Bagarić, trenutačno 185. tenisačica na svijetu, svladala je za samo jedan sat i pet minuta 164. igračicu s WTA ljestvice, s tim da je 33-godišnja Kanađanka tijekom karijere bila i među četrdeset najboljih na svijetu.

Gotovo cijeli meč Ćirić Bagarić je dominirala, a jedini dio dvoboja u kojem je bila inferiorna bio je početak drugog seta. Marino je povela u drugoj dionici 2:0, a vodila je i 3:2 nakon čega je hrvatska tenisačica nanizala četiri gema i izborila meč za proboj u glavni turnir.

U posljednjem, trećem kolu kvalifikacija Ćirić Bagarić će igrati protiv Japanke Sare Saito koja je u drugom kolu svladala Amerikanku Parks 6:2, 6:2.

Petra Marčinko nije ostvarila isti cilj kao Bagarić Ćirić već je dosta lako pala u drugom kolu. Bolja je od nje bila Japanka Moyuka Uchijima, deveta nositeljica kvalifikacija i 80. na svijetu, sa 6:4, 6:2.

Tijekom srijede na teren će još izaći Antonia Ružić koja će pokušati doći do trećeg kola kvalifikacija preko Kanađanke Marine Stakusic.

Na korak do glavnog turnira je i Jana Fett koja je ranije tijekom srijede, u hrvatskom dvoboju, nadjačala Leu Bošković sa 6:3, 6:2. Na putu do glavnog turnira ispred Fett još stoji samo turska igračica Zeynep Sonmez.

Roland Garros, 2. kolo kvalifikacija:

  • Lucija Bagarić Ćirić (Hrv) - Rebecca Marino (Kan) 6:2, 6:3
  • Moyuka Uchijima (Jap) - Petra Marčinko (Hrv) 6:4, 6:2
  • Jana Fett (Hrv/21) - Lea Bošković (Hrv) 6:3, 6:2
sve osim nogometa