MRŽNJA PREŠLA SVE GRANICE

Neviđena sramota u Italiji: Uoči utrke iskopali grob najboljem motociklistu svijeta!

02.06.2018 u 16:12

Bionic
Reading

U blizini staze u Mugellu navijači Valentina Rossija iskopali su grob Marcu Marquezu uoči nedjeljne utrke, poslavši gnjusnu poruku u Italiji omraženom aktualnom prvaku svijeta...

Marquez je bez sumnje najomraženiji motociklist u Italiji, zbog agresivnog stila vožnje koji ponekad ugrožava ostale vozače na stazi, uključujući i Valentina Rossija kojeg je srušio na utrci u Argentini.

Rossi je tada digao glas i optužio 25-godišnjeg Španjolca da je najopasniji vozač koji se ikad pojavio na stazi u klasi MotoGP i nije prihvaćao nikakve isprike, a atmosfera linča na Apeninskom poluotoku vlada i par mjeseci nakon incidenta, što je pokazala utrka u Mugellu ovog vikenda.

Naime, Rossijevi navijači u blizini talijanske staze iskopali su grob Marcu Marquezu, uz nadgrobni natpis na kojem je dan smrti 3. lipnja, kada je na rasporedu nedjeljna Velika nagrada Italije.

Momčad Honde tražila je od organizatora da uklone sporni grob, ali ne nalazi se unutar prostora same staze pa to nije napravljeno.

Da su Talijani izgubili kontrolu nad svojim emocijama dokaz je i pljeskanje kad je Marquez u petak pao na slobodnom treningu, a atmosfera linča utjecala je na četverostrukog prvaka svijeta i vodećeg čovjeka ukupnog poretka ove sezone, koji je na kvalifikacijama iznenađujuće podbacio i osvojio tek šesto mjesto ove subote...

  • +25
MotoGP grid girls Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia