kobni trening

Teška nesreća talijanskog motocikliste; jurio je 350 km/h i odletio...

02.06.2018 u 09:57

Bionic
Reading

Na jednom od treninga uoči MotoGP utrke za Veliku nagradu Italije na stazi Mugello domaći je natjecatelj Michele Pirro (31) čistom srećom ostao živ. Pri brzini od 350 km/h izgubio je kontrolu nad svojim Ducatijem

Bio je to trenutak u kojemu se zaledi krv u žilama. Michele Pirro (31) imao je nevjerojatnu sreću jer ovakve nesreće u pravilu završavaju kobno za motocikliste.

Talijan je na jednom od treninga uoči utrke za VN Italije na stazi Mugello nedaleko od Firenze doživio stravičnu nesreću. Jurio je svojim Ducatijem 350 kilometara na sat, u jednom trenutku zanio mu se zadnji kraj, motor mu se 'okrenuo' i doslovno ga katapultirao u zrak.

Strašan prizor u kojemu Michele Pirro leti tridesetak metara i potom pada na stazu poput krpene lutke nije za one sa slabijim živcima. Od siline udarca ostao je bez svijesti, a u pomoć su mu odmah priskočile liječničke ekipe uz stazu. Helikopterom je prevezen u bolnicu u Firenzi iz koje su nakon nekoliko sati stigle dobre vijesti.

'Pretrpio je ozljedu glavu, izgubio je svijest, kad se vratio bio je poprilično dezorijentiran. U nekim slučajevima takvog teškog pada i nesvjestice gubitak pamćenja je normalan', kazao je dr. Michele Zasa i dodao:

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

'Ima i ozljedu zgloba, no ništa nije slomljeno, a desno rame je iščašeno... No, kad pogledamo ukupnu sliku njegovog stanja, sve je pod kontrolom. Proveo je noć u bolnici, a tijekom dana ćemo dodatno procijeniti njegovo stanje.

Sportski direktor Ducatija Paolo Ciabatti bio je jako zabrinut...

'Pirro se uopće ne sjeća nesreće... No, najvažnije je da je izvukao živu glavu', kazao je Ciabatti i nastavio:

'O uzrocima nesreće još ne možemo ništa reći. Čeka nas istraga, moramo otkriti gdje je pogreška, da li je pitanje mehanike motora, nečega na stazi, guma ili jednostavno ljudska pogreška...'