vratio se u ukrajinu

Neočekivano je 'izgorio' nakon samo sedam utakmica na klupi Dinama, a sad je napokon pronašao novi klub

22.09.2020 u 11:03

Bionic
Reading

Igor Jovićević (46) krajem travnja je imenovan nasljednikom Nenada Bjelice na klupi zagrebačkog Dinama. Dugo je Jovićević čekao pravu priliku u svom Dinamu, sjajno je radio u omladinskoj školi 'modrih', s juniorima je bio istinski hit u Ligi prvaka, a onda mu se iznenada 'otvorilo' te mu se ispunio životno san. Na žalost, sve je to prekratko trajalo...

Toliko je emocija 'ulupao' Igor Jovićević (46) u trenutku kad je sjeo na klupu Dinama da jednostavno ta epizoda u njegovoj trenerskoj karijeri nije mogla proći dobro.

Izdržao je Jovićević tek sedam utakmica, nešto više od dva mjeseca jer je nakon poraza 2:0 od Rijeke početkom srpnja dobio otkaz! Vodio je Dinamo na samo sedam utakmica uz tri pobjede te po dva remija i dva poraza. Realno, Igor Jovićević je 'izgorio', dogodi se i najboljima. Trebao je biti dugoročno trenersko rješenje na Maksimiru, ali 'dijete Dinama' se pokazao kao veliko razočaranje.

Realno, pravu priliku u Dinamo - ako se realno pogleda - niti nije dobio. Pokušao je 'slagati' momčad za novu sezonu jer je, u trenutku kad je sjeo na klupu, Dinamo već i teoretski osigurao naslov prvaka. Neki su na Maksimiru imali druge planove.

  • +11
Ferencvaroš - Dinamo, 3. pretkolo Lige prvaka, 2020/21. Izvor: Promo fotografije / Autor: gnkdinamo.hr

Sada je Igor Jovićević dobio drugu priliku, preuzeo je momčad ukrajinskog prvoligaša Dnjipro-1! Čeka ga težak zadatak jer momčad je u prav tri kola osvojila samo jedan bod, a to je i bio razlog otkaza treneru Dmitru Mihajljenku kojeg će Jovićević naslijediti.

Za Igora Jovićevića je ovo nova prilika za dokazivanje, Ukrajina mu je 'druga domovina', igrao je za Karpaty iz Lviva, a tu je 2014. godine i započeo trenersku karijeru. Nakon Karpatyja vodio je još i slovensko Celje, a potom i Dinamo II te juniore Dinama. Nenada Bjelicu naslijedio je na klupi Dinama 22. travnja, a nakon samo 65 dana, 6. srpnja je smijenjen...

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući play-off i sve utakmice po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.