doping je krivac

Neočekivan preokret; Hrgović preko noći postao kandidat za spektakl protiv Joshue

07.08.2023 u 15:36

Bionic
Reading

Pomalo neočekivano je došlo do preokreta i nije nemoguće da se najbolji hrvatski boksač Hrgović bori protiv Joshue

Naime, dugo očekivana borba između Anthonyja Joshue i Dilliana Whytea, koja se trebala održati 12. kolovoza, otkazana je nakon što je Whyte pao na dopinškom testu.

Tako se preko noći Filip Hrgović našao u prilici da bude jedan od kandidata za novog protivnika moćnom Anthonyju Joshui.

'Borba je otkazana a da nisam imao priliku dokazati nevinost prije donošenja odluke. Mogu potvrditi bez imalo sumnje da nisam uzeo navedenu supstancu, ni na ovim pripremama ni ikad u životu. Potpuno sam nevin i molio bih vremena da prođem ovaj proces dokazivanja bez preuranjenih zaključaka i medijskog osuđivanja.

Inzistirao sam na testiranju uoči borbe, kao što sam godinama činio dobrovoljno i o vlastitom trošku. Ovo nije prvi put da su dobili nejasne rezultate na supstancu koju nisam uzeo. Kao i prošli put, opet ću dokazati da sam potpuno nevin. U međuvremenu, mogu samo izraziti ogromno razočaranje zbog boksačkih fanova koji će propustiti fantastičnu borbu', objavio je Whyte u priopćenju.

No, problem za organizatora jest činjenica kako je londonska O2 Arena rasprodana upravo zbog tog meča i sad su u problemu. Moraju što prije Joshui pronaći atraktivnog protivnika…

To će svakako biti netko od teškaša, a na listi je i Filip Hrgović koji na istoj priredbi ima odavno dogovoren meč protiv neporaženog Australca Demseyja McKeana (22-0).

No, s druge strane ta moguća borba Hrgovića i Joshue – ako Hrvat izgubi – mogla bi mu napraviti probleme jer bi ostao bez prava na napad na Usika, najvjerojatnije u prosincu.