Oglasio se i Mamić

Nenad Bjelica najavio derbi s Dinamom; trener Osijeka iskreno priznao koliko bi mu značila pobjeda na Maksimiru i najavio pojačanja

12.02.2021 u 13:14

Bionic
Reading

Nenad Bjelica najavio je veliki derbi na Maksimiru u kojem će se sučeliti Dinamo i Osijek

Dinamo će u subotu u 17:30 dočekati Osijek u velikom derbiju 21. kola Hrvatski Telekom prve lige. Sastaju se prvi i drugi na tablici, a oba kluba nakon 20 odigranih utakmica imaju po 45 osvojenih bodova. Trener Osijeka Nenad Bjelica najavio je derbi.

'Stanje u svlačionici je sjajno, a to ste mogli i pretpostaviti nakon zadnjih pobjeda koje smo upisali. Imamo nekih problema s ozljedama. Topčagić je operira, Ndockyt i Grezda nisu na raspolaganju, a Jurčević i Žaper imaju problema s mišićima i vjerojatno neće biti spremni. Ostali su spremni', rekao je Bjelica pa dodao:

'Radujemo se utakmici, jedva ju čekamo. Želimo dati svoj maksimum. Želimo uživtati u ovom derbiju, drugom derbiju. Raspoloženje je maksimalno moguće i atmosfera je najbolja moguća. Imamo danas trening pa krećemo na put', kaže nekadašnji trener Dinama.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Rijeka i Dinamo su ušli u sukob sa sudačkom organizacijom koja će biti i raspuštena nakon niza propusta u suđenju ove sezone, a jedini koji su bili protiv promjene su bili Osječani.

'Fokusirani smo samo na sebe. Što se sudaca tiče, dali smo svoje mišljenje. Imamo povjerenje u suca koji nam sudi i u svakog suca. Pogrešaka će uvijek biti i treba i u njima ostati dostojanstven. Zato ne bih komentirao udruživanje Rijeke i Dinama, to nas samo motivira da budemo još jači', kaže trener Osijeka.

Bjelica je otkrio i recept za derbi. 'Kao i u svakoj utakmici, treba nam jako puno discipline i agresivnosti, kao i velika volja, a ona sigurno neće izostati. Igramo protiv odlične ekipe koja ima odlične pojedince i na prvom je mjestu, ali vjerujem da možemo do pobjede', kaže Bjelica pa dodaje:

'Imamo pobjednički gard od prvog dana otkako sam tu. U svaku utakmicu ulazimo s vjerom da možemo do tri boda. Tako je i sada i rezultati nam daju to za pravo. Nama je imperativ da damo sve od sebe, njihov da pobijede. Nadamo se da će ovaj naš prevagnuti. Mi ne želimo od utakmice praviti spektakl. Nakon te utakmice imamo još njih 15 i ništa nije riješeno. I to nije floskula. Poslije utakmice ništa neće biti riješeno.'

Ipak, utakmica u Zagrebu bi Bjelici puno značila.

'Bila bi mi to jedna od najdražih pobjeda. To bi nam značilo puno samopouzdanja za ostatak natjecanja. Trebat će nam osamdesetak bodova za osvajanje prvenstva. Treba izvući maksimum iz ove utakmice.' Osim pobjede nad Dinamom, Osijek planira i neka pojačanja. 'Želje su napadač i krilni igrač. Radimo na tome. Možda uspijemo nešto već danas realizirati, a možda bude i nekih izlaznih transfera', zaključio je Bjelica.

Na utakmicu se kratko osvrnuo i trener Dinama Zoran Mamić koji je rekao kako sve ovisi o Dinamu.

'Osijek je dobra momčad. Imaju odlične rezultate, primaju jako malo golova i kažnjavaju sve pogreške protivnika. Očekujem da će igrati čvrsto i agresivno, ali fokusiran sam samo na našu momčad. Ako ćemo mi biti pravi i ako ćemo se držati dogovora, onda vjerujem u dobar rezultat', rekao je Mamić uoči utakmice. Dinamo u ovom susretu neće moći računati na Kristijana Jakića koji ima tri žuta kartona i Moharramija koji je ozlijeđen.

Pogledajte još jednom najbolje golove 20. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.