poznati i detalji

Dinamov novi milijunski transfer; ključnu ulogu u dovođenju nadarenog tinejdžera imao je njegov otac, koji je uz Kranjčara i Olića ispisao povijest hrvatskog nogometa

11.02.2021 u 09:37

Bionic
Reading

Desetak dana nakon što su nogometaši Šibenika kreirali veliku senzaciju, svladavši Dinamo usred Zagreba 2:1, čelnici kluba iz Maksimira dogovorili sve s kapetanom Markom Bulatom, novim pojačanjem 'modrih'

Otprije je poznato to da 19-godišnji kapetan Šibenika Marko Bulat simpatizira Dinamo. Ni prvi ni zadnji igrač iz tog grada koji umjesto u Hajduk odlazi u Dinamo.

'Da, to je istina, oduvijek je Šibenik bio bliži Dinamu, nego Hajduku. Mogu čak reći da i ja osobno više preferiram Dinamo, ali sada mi je najvažnije bilo donijeti pobjedu mojem Šibeniku. A tako razmišljamo svi, pa čak i neki bivši igrači Dinama. Svi smo spremni dati sve za Šibenik', kazao je nedavno za tportal Marko Bulat.

Desetak dana kasnije iz menadžerskih krugova dobili smo potvrdu da je sve dogovoreno. Na tom transferu radilo se u tajnosti posljednjih godinu dana i zapravo nikoga nije iznenadio. Zoran Mamić slaže momčad za ljeto, a nadareni ofenzivni vezni igrač kao što je Marko Bulat, hrvatski U19 reprezentativac, svakako će biti pojačanje. Ipak je riječ o jednom od najnadarenijih mladih hrvatskih igrača…

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Iz nekoliko menadžerskih izvora doznajemo kako bi Dinamo trebao platiti Šibeniku odštetu od milijun eura, ali je dogovoren i postotak od potencijalnog transfera u inozemstvo koji se, kako doznajemo, kreće oko 20 posto. Tako bi Šibenik, ako se Bulat bude razvijao onako kako se očekuje, mogao jako dobro zaraditi.

Sve vezano uz ovaj transfer dogovoreno je nakon spomenute utakmice u Zagrebu, kada je predsjednik Nadzornog odbora Šibenika Josip Bulat (Markov otac), nekadašnji kapetan šampionskog Zagreba 2002., koji je uz Ivicu Olića i trenera Zlatka Kranjčara ispisao povijest hrvatskog nogometa senzacionalnim osvajanjem titule prvaka, dogovorio sve s čelnicima Dinama.

Uz njega, na sastanku je bio Josipov brat Ivan Bulat, koordinator za sportska pitanja u Šibeniku.

Tako je u četvrtak u popodnevnim satima 19-godišnji kapetan Šibenika Marko Bulat i službeno potpisao višegodišnji ugovor s Dinamom, a do ljeta će ostati na posudbi u momčadi sa Šubićevca. To je naime bila velika želja trenera Šibenika Krunoslava Rendulića.

'Jako sam sretan zbog ovog trenutka. Dinamo je klub koji je prepoznat po iznimno kvalitetnom radu i razvoju mladih igrača pa vjerujem da će i moja karijera ovdje krenuti u smjeru još većeg napretka. Mislim da je svakom igraču velika želja ići putem kojim su prošli naši brojni reprezentativci. Potpis ugovora s Dinamom sigurno je velika čast i potvrda mog dosadašnjeg rada u Šibeniku koji mi je također pružio temelje za ovakav iskorak. Do kraja sezone ostajem u Šibeniku, borit ću se u svakoj utakmici kako bih pomogao svom klubu da ostvari što bolji rezultat. Znam da su veliki trag u Dinamu ostavili brojni igrači iz grada Šibenika, nadam se da ću i ja nastaviti njihovim stopama', rekao je Marko Bulat po potpisu ugovora.