KRAJ PRIČE

Nenad Bjelica je bivši, a poznato je tko će ga naslijediti na klupi Dinama; ovih dana očekuje se službena potvrda iz hrvatskog prvaka

13.04.2020 u 21:05

Bionic
Reading

Ovih dana trener Nenad Bjelica trebao bi postati bivši, a Igor Jovičević službeno preuzeti klupu Dinamove prve momčadi

Ono o čemu je tportal zadnjih tjedana i pisao u četvrtak bi trebalo dobiti službenu potvrdu. Iz Maksimirske 128 dolazi informacija kako će zagrebački klub za par dana raskinuti ugovor s Nenadom Bjelicom koji je odbio smanjiti primanja zajedno s igračima prvog sastava.

Na njegovu funkciju sjest će Igor Jovičević koji je trener juniorske momčadi. Bio je Jovićević jedan od najnadarenijih hrvatskih nogometaša svoje generacije, sjajna 'desetka', programirani nasljednik Zvonimira Bobana...

No, s 18 godina Jovićević je otišao u Real Madrid, ali nikad nije zaigrao službenu utakmicu za prvu momčad 'kraljeva'. Karijera mu je krenula nizbrdo 1993. godine kad je u dresu mlade hrvatske reprezentacije slomio prednje križne ligamente.

Tri godine se oporavljao, a kasnije je igrao za NK Zagreb, potom i u Japanu, Brazilu, Francuskoj, Kini, Ukrajini... Već s 32 godine oprostio se od profesionalnog nogometa te je odlučio posvetiti se trenerskoj karijeri.

U Dinamo se vratio 2017. godine nakon što je radio u Ukrajini i Sloveniji, a prije dvije godine odbio je poziv Sergeja Rebrova da mu bude pomoćnik u mađarskom Ferencvarošu.

Sada će dobiti priliku voditi najjaču hrvatsku momčad i to u trenucima dok je doživio obiteljsku tragediju, umro mu je otac Čedo, legendarni nogometaš 'modrih' koji je upisao 390 nastupa.

Ipak, pričekajmo još četvrtak, jer nas povijest uči da u Dinamu nikad ništa nije sigurno...