ATALANTA - DINAMO

Nenad Bjelica i Bruno Petković najavili velike stvari na San Siru: Znamo po što smo došli

25.11.2019 u 19:03

Bionic
Reading

Dinamo u petom kolu Lige prvaka na San Siru igra protiv Atalante (utorak, 21 sat), a utakmicu su na novinskoj konferenciji najavili trener Nenad Bjelica i napadač Bruno Petković

Strateg hrvatskog prvaka je i prije puta u Milano najavio dvoboj, a ovo su njegova razmišljanja pred novinarima nakon što je momčad stigla u Italiju.

'Očekujemo jaku i agresivnu Atalantu, kao protiv Manchester Cityja i Juventusa, u utakmicama gdje je zaslužila više. Znamo da će biti teška utakmica za nas, ali bit će i za Atalantu. Atalanta ima puno kreativnih igrača koji se kreću po cijelom terenu i teško ih je kontrolirati. Trebat ćemo puno komunikacije na terenu, preuzimanja u određenoj zoni i koncentracije. Samo tako možemo zaustaviti sve kvalitetne igrače. Tko će to biti s naše strane, vidjet ćemo sutra', kazao je, kako prenosi internetski portal Dinama, trener Bjelica na konferenciji za novinare na milanskom San Siru uoči susreta protiv Atalante koji je na rasporedu u utorak u 21 sat.

Stadion San Siro, koji prima 80.000 gledatelja, neće biti pun. Hoće li zbog toga biti manji pritisak, pitali su novinari.

'Mi igramo na punim i na praznim stadionima. Kad je atmosfera bolja onda je lakše i ljepše igrati. Vidjeli smo da je na utakmicama sa Cityjem i Šahtarom bilo preko 25 tisuća ljudi, a tako će vjerojatno biti i sutra. To je lijepa atmosfera za njih, a i za nas. Nadam se obostrano dobroj utakmici', rekao je Bjelica, dodavši da je sretan što u Milano dolaze i Dinamovi navijači: 'Jako smo sretni što dolaze i nadamo se da će nas svojim navijanjem gurnuti do pobjede.'

Na startu Lige prvaka, prije nešto više od dva mjeseca, Dinamo je u Maksimiru uvjerljivo dobio Atalantu s 4-0.

'Tada smo odigrali sjajno, a u dvije ili tri situacije imali smo i sreće. Sutra je drugačija utakmica, igraju na svom terenu i sada nas znaju puno bolje. Naravno da se nadamo pozitivnom rezultatu i dat ćemo sve od sebe da ga ostvarimo', napomenuo je trener Dinama.

  • +3
Trening Dinama na San Siru Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

U prethodnom kolu Lige prvaka, prije nepuna tri tjedna, Dinamo je u Maksimiru prokockao pobjedu protiv Šahtara, primivši dva gola u sudačkoj nadoknadi, pa je susret završio 3-3.

'Odlučili smo ići težim putem, ali u zadnje dvije utakmice pokazali smo da smo fokusirani, psihički jaka ekipa i mislim da nema posljedica nakon remija. Stanje u momčadi je bolje u odnosu na utakmicu s Hajdukom u petak. Gojak i Gavranović su spremni, a i Ademi je tu. Jedino će nam nedostajati Moro zbog kartona. Raspoloženje u momčadi je dobro i vjerujemo u dobru utakmicu', istaknuo je Bjelica.

Napadač Dinama Bruno Petković napominje da Atalanta ima odličnu ekipu.

'Atalanta radi odličan posao, imaju odličnu ekipu. Dominirali su protiv Juventusa u zadnjoj utakmici, prvo poluvrijeme nitko ne bi zamjerio da je bilo 3-0 za Atalantu. No, mi smo svjesni svoje snage, znamo neke osnovne smjernice kako igraju i kako bismo mi trebali igrati. Ali ne fokusiramo se na njih, samo na sebe i na svoju igru', rekao je Petković i dodao da njegovo zdravstveno stanje nije upitno: 'Dobio sam jedan nezgodan udarac i preventivno sam odmorio trening više nego što je bilo planirano. Osjećam se jako dobro i sutra ću biti maksimalno spreman.'

  • +34
Dinamo - Hajduk, 22.11.2019., 16. kolo Hrvatski Telekom Prve lige Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Petković je dio karijere proveo u talijanskoj Seriji A.

'Dok sam bio tu bio sam isti igrač, ali sam igrao malo drugačiji nogomet. U talijanskom nogometu ima više taktike, nema prostora za kreativnost. U Dinamu sam našao više prostora za disanje, poboljšao sam se psihički i taktički. Osim toga, kod kuće sam i osjećam se super', kazao je Petković.

Je li igranje na San Siru dodatna motivacija?

'Igrati na stadionu o kojem svako dijete mašta, to je nešto veliko i što te može impresionirati na prvu. No, mirni smo i staloženi, jer kroz ovu i prošlu sezonu odigrali smo puno povijesnih utakmica. Nogama smo čvrsto na zemlji, svjesni smo po što smo došli i sigurno nećemo biti impresionirani', rekao je Petković.

Na ljestvici skupine C vodi Manchester City sa 10 bodova, Dinamo i Šahtar imaju po pet bodova, dok je Atalanta na začelju s jednim bodom. U drugom susretu ove skupine Manchester City dočekuje Šahtar, a Dinamu bi i remi u Milanu osigurao proljeće u Europi.