iskorak u karijeri

Petar Mamić nakon Dinama, Intera, Varaždina i Rijeke karijeru nastavlja u Poljskoj

12.09.2020 u 10:57

Bionic
Reading

Petar Mamić (24) godišnji bivši reprezentativac Hrvatske U-21 reprezentacije potpisao je dvogodišnji ugovor s Poljskim klubom Rakow Częstochowa gdje dolazi iz NK Rijeka kao slobodan igrač

U karijeri je Petar Mamić (24) igrao za sve uzraste hrvatske reprezentacije, a karijeru je započeo u Dinamu te je bio i kapetan juniorske momčadi 'modrih'.

Mamić je dijete Dinama, upisao je četiri nastupa za seniore 'modrih', da bi nakon toga karijeru gradio u Italiji. Jednu polusezonu proveo je na posudbi u Frosinoneu, a potom je - nakon sezone provedene u zaprešićkom Interu - u ljeto 2018. godine pojačao redove Rijeke.

Međutim, u Rijeci se nije uspio nametnuti na lijevom boku pa je posljednju polusezonu proveo na posudbi u Varaždinu. Prošle sezone upisao je jedan nastup za Rijeku i trinaest za Varaždince u Hrvatski Telekom Prvoj ligi.

Sada će Petar Mamić karijeru nastaviti u Poljskoj, potpisao je dvogodišnji ugovor s poljskim prvoligašem Rakow Częstochowa u koji dolazi iz NK Rijeka kao slobodan igrač

U Rakowu će ga dočekati još jedan bivši mladi reprezentativac te bivši desni bočni splitskog Hajduka Fran Tudor tako da će klub sada imati dvojicu Hrvata na bekovskim pozicijama.

'Drago mi je da su ljudi iz Rakowa prepoznali moj potencijal i kvalitetu. Veselim se što ću igrati u odličnoj poljskoj ligi. Klub gradi novi stadion i imaju ambiciju dohvatiti Europska natjecanja. Klub je fantastično organiziran i smatram ovo velikim iskorakom u mojoj karijeri', kazao je Petar Mamić nakon potpisa.