suradnja s alvesom

Nekad je rušio madridski Real, a sada vodi Rudeš!

10.06.2017 u 17:00

Bionic
Reading

Španjolski nogometni stručnjak Inaki Alonso (48) novi je trener novog hrvatskog prvoligaša Rudeša

Alonso dolazi u Rudeš umjesto Igora Bišćana, koji je preuzeo ljubljansku Olimpiju, nakon što je s Rudešom izborio plasman u MAXtv Prvu ligu.

'Oduševljen sam te smatram uzbudljivim izazovom to što su me Alaves i Rudeš odabrali kao trenera. Rudeš je klub s čijim se vrijednostima, kao što su skromnost, ustrajnost i konstantan trud, mogu poistovjetiti. Volio bih s Rudešom stvarati povijest', poručio je 48-godišnji Španjolac.

Alonso dolazi u Hrvatsku u sklopu suradnje koju su nedavno potpisali španjolski prvoligaš Deportivo Alaves i Rudeš. Razmjenom znanja i iskustva Deportivo Alaves omogućit će novom zagrebačkom prvoligašu profesionalizaciju kluba, dok će španjolski klub imati prioritet u odabiru domaćih talenata. 

Najznačajnije rezultate Alonso je ostvario na klupi Real Iruna i Murcije, s kojima je izborio plasman u drugu španjolsku ligu, a može se pohvaliti i time da je u sezoni 2008./09. s Irunom izbacio Real Madrid iz španjolskog kupa.

Tijekom karijere vodio je i Lorcu, Compostelu, Huracan i B momčad Eibara.

Nakon Joana Carrilla, Španjolca na klupi Hajduka, evo još jednog španjolskog stručnjaka u hrvatskom prvoligaškom nogometu.