zamjena za nikolu vlašića

Nedavno je debitirao za 'vatrene' i već je pred senzacionalnim transferom; najbolji igrač Gorice pojačava redove ruskog velikana?

06.05.2021 u 19:39

Bionic
Reading

Početkom ove godine sve je navodno već bilo dogovoreno, najbolji nogometaš Gorice Kristijan Lovrić (25) praktički je jednom nogom bio u kijevskom Dinamu. No, u posljednji trenutak posao je propao jer se čelnicima ukrajinskog velikana činilo da Gorica traži previše. Lovrić je u međuvremenu zaslužio poziv u hrvatsku reprezentaciju, debitirao je za 'vatrene' krajem ožujka protiv Malte i sada ima novu ponudu

Ruski mediji bliski momčad moskovskog CSKA tvrde kako je posrnuli ruski velikan zainteresiran za hrvatskog reprezentativca i najboljeg strijelca Gorice, Kristijana Lovrića (25).

Cijelu je priču pokrenuo novi trener CSKA Ivica Olić koji je krajem ožujka sjeo na užarenu klupu momčadi koja se u ovom trenutku bori za mjesto na prvenstvenoj ljestvici koje sljedeće sezone vodi u Europu. Momčad CSKA ovog će ljeta doživjeti velike promjene, pa je Olić već sada krenuo u potragu za pojačanjima.

I baš Kristijana Lovrića vidi kao idealnu zamjenu za najboljeg igrača CSKA, hrvatskog reprezentativca Nikolu Vlašića. I da, Vlašić gotovo sigurno odlazi iz Moskve jer će klub njegovom prodajom 'masno' zaraditi.

Ruski mediji navode kako je Lovrić ove zime bio blizu prelaska u kijevski Dinamo, no sada je navodno vrlo blizu dolaska u Moskvu. CSKA ima velikih problema s realizacijom, a Lovrić je u dresu Gorice odigrao 94 utakmice u svim natjecanjima, te je zabio 44 gola uz još 23 asistencije. Treba li isticati kako mu je to više nego sjajna preporuka za dolazak u Moskvu.

Uz sve to, Gorica svog najboljeg igrača neće pustiti za manje od šest milijuna eura odštete (prema Transfermarktu Lovrić trenutno vrijedi 5,5 milijuna eura!), no tu obvezatno treba pribrojiti i činjenicu da je Lovrić hrvatski reprezentativac, kandidat za nastup na Europskom prvenstvu, a to sve dodatno podiže njegovu cijenu na tržištu.

  • +29
Istra 1961 - Gorica Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

S druge strane, CSKA je puno lošije igrače plaćao i dvostruko više, pa se kupovina Kristijana Lovrića čini kao potencijalno sjajan posao. Uz dodatnu mogućnost da CSKA - ako proigra i dokaže se kao primjerice Nikola Vlašić - njegovom prodajom u budućnosti višestruko zaradi.

Kako god bilo, Kristijan Lovrić je na izlaznim vratima Gorice iako ima važeći ugovor do kraja lipnja 2023. godine. No, kako zadržati igrača kad ga zove velikan kao što je moskovski CSKA i koji je spreman platiti traženu odštetu...