NEZADOVOLJNI ŽIŽIĆ

NBA sezona još nije završena, a mladi Hrvat blizu odluke da se vrati u Europu; ključnu ulogu u operaciji imao je legendarni igrač Splita

25.05.2020 u 14:42

Bionic
Reading

Dok se čeka odluka čelnika o mogućem nastavku košarkaške NBA sezone menadžeri imaju pune ruke posla. Među traženim igračima euroligaških klubova našao se i mladi hrvatski centar Ante Toni Žižić

Kao što je poznato 211 cm visoki Ante Toni Žižić ove je sezone odradio svoju treću sezonu u Cleveland Cavaliersima nakon čega postaje slobodan igrač. Iako je još jako rano za pregovore oko novog ugovora, pogotovo jer nije poznato hoće li se ova sezona nastaviti, poprilično je izvjesno kako se visoki i stasiti košarkaš iz Omiša vraća u Europu.

Naime, izraelski portal One piše kako je Maccabi iz Tel Aviva pokazao interes za 23-godišnjeg hrvatskog centra koji se u NBA ligi nije naigrao. Primjerice, ove sezone je Žižić na prosjeku od 4,3 koša i 3,0 skoka za svega 10 minuta igre (upisao je 22 utakmice), a prije odlaska u NBA ligu dokazao se kratko u dresu euroligaša Darušafake.

Nema sumnje kako je sportski direktor Maccabija Nikola Vujčić, koji zna sve o obitelji Žižić (igrao je s Andrijom u Splitu, op.a.), vjerojatno pokrenuo cijelu operaciju.

No, isto tako nije isključeno da Žižića u svoje redove dovede neka druga NBA momčad koja u njemu vidi centra koji bi se sjajno uklopio i njihov stil igre. Naravno, pri konačnoj odluci važnu ulogu imat će i financijska strana, a poznato je kako Maccabi jako dobro plaća.

Ako se Žižić vrati u Europu Hrvatska će ostati bez jednog NBA igrača od šestorice koliko ih je započelo ovu sezonu.