novi odlasci

Nastavlja se rasprodaja na Maksimiru; iz Dinama odlaze dva izuzetno važna igrača za koje 'modri' nemaju adekvatne zamjene

22.09.2020 u 09:52

Bionic
Reading

U Maksimiru je ovih dana vrlo živo, ponude za igrače Dinama pljušte sa svih strana i sad je potpuno jasno kako će hrvatski prvak kraj prijelaznog roka dočekati doslovno očerupan. Zoran Mamić, sad je to sasvim jasno, odlučio je svlačionicu očistiti od igrača koje je svojedobno doveo bivši trener Nenad Bjelica

Dinamo će skupo platiti ispadanje iz Lige prvaka. Na Maksimiru moraju nekako nadoknaditi 20 milijuna eura koje su izgubili porazom od Ferencvaroša. Novac je to na koji su računali u klupskom proračunu, a sada će milijunski minus namaknuti rasprodajom igrača.

Joško Gvardiol, Dominik Livaković, Bruno Petković..., već su praktički na izlaznim vratima Maksimira, a istu će sudbinu doživjeti još dva standardna prvotimca i izuzetno važna igrača - Amer Gojak (23) i Emir Dilaver (29).

Za sjajnog veznjaka Gojaka Dinamo ima tri jake ponude i čeka se samo njegova odluka gdje će nastaviti karijeru. Dvije su stigle iz Serie A, Bologna i Genoa vrlo bi rado u svojim redovima vidjele ovog reprezentativca BiH koji tek treba odigrati najbolje utakmice. U cijeli posao Talijanima se iznenada 'ubacila' berlinska Hertha, koja je - prema nekim informacijama - i najrealniji izbor... U Dinamu se nadaju kako bi njegovom prodajom mogli uprihoditi između pet i sedam milijuna eura, a posao navodno samo što nije zgotovljen.

U isto vrijeme klub će najvjerojatnije napustiti i pouzdani stoper Emir Dilaver kojeg je u Dinamo svojedobno doveo sad već bivši trener Nenad Bjelica. Dilaver mora otići 'po sili zakona' jer aktualni trener i sportski direktor 'modrih' Zoran Mamić odlučio očistiti svlačionicu od igrača koje je doveo Bjelica. Među prvima je prodan Poljak Damijan Kadzior, dok Izet Hajrović u drugoj momčadi čeka adekvatnu ponudu.

  • +11
Ferencvaroš - Dinamo, 3. pretkolo Lige prvaka, 2020/21. Izvor: Promo fotografije / Autor: gnkdinamo.hr

Do sada je za Dilavera stiglo nekoliko zanimljivih ponuda, a dojam je kako je najbliže odlasku u Tursku. U svojoj bi ga momčadi rado vidio bivši igrač Dinama i nekadašnji hrvatski reprezentativac Stjepan Tomas koji trenutno vidi Rizespor. Očekuje ga teška i neizvjesna borba za ostanak u ligi te bi Dilaver bio sjajno pojačanje za poprilično propusnu obranu Rizespora. No, na Maksimiru navodno nisu zadovoljni prvom ponudom koja je stigla za Dilavera, odlučili su Turcima dati još jednu priliku da se 'iskažu'. Jer nisu jedini koji bi kupili Dilavera.

Na kraju se postavlja još jedno logično pitanje - tko će uopće ostati na Maksimiru ako Dinamo rasproda baš svakog igrača za kojeg dođe zadovoljavajuća ponuda? Odu li Gvardiol i Dilaver, 'modri' pod hitno moraju kupiti još jednog stopera, a o pojačanjima u veznome redu da ne govorimo. U isto vrijeme, na tržištu je sve manje zanimljivih igrača, a oni koji vrijede preskupi su za financijski uzdrmani Dinamo...

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući play-off i sve utakmice po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.