dolazak sponzora

Nastavak depolitizacije Nadzornog odbora KK Zadar, otišao Ante Rubeša: Gradonačelnik Dukić je zbog mene blokirao pomoć klubu

21.03.2023 u 09:37

Bionic
Reading

Gradski vijećnik Grada Zadra Ante Rubeša poslao je medijima obavijest kako je nakon prethodne ostavke na mjesto predsjednika Nadzornog odbora s današnjim danom prestalo i njegovo članstvo u Nadzornom odboru

Gradski vijećnik Grada Zadra Ante Rubeša poslao je medijima obavijest kako je nakon prethodne ostavke na mjesto predsjednika Nadzornog odbora s današnjim danom prestalo i njegovo članstvo u Nadzornom odboru.

'Mojim odlaskom završava se proces depolitizacije, koji sam započeo ulaskom u Nadzorni odbor. Dolaskom novih sponzora otvara se prilika da Nadzorni odbor popune osobe iz poslovnog sektora.

Nakon završetka mandata mogu istaknuti da sam shvatio način funkcioniranja gradskih trgovačkih društava u kojima glavnu riječ, bez obzira na sposobnost Uprave ili nadzornika, vodi izvršna vlast, odnosno gradonačelnik. Tako je gradonačelnik za vrijeme mog predsjedavanja doslovno blokirao gradsku imovinu ne bi li se utopio u ambicijama protkanim dobrim i iskrenim namjerama. To mogu potvrditi pošto su neki od sadašnjih sponzora, dok sam bio predsjednik, odbijali suradnju s klubom. To je ujedno i najveći razlog zašto sam prvo podnio ostavku na mjesto predsjednika, a evo sad i na članstvo u Nadzornom odboru.

Unatoč blokadi vlasnika uspjeli smo se nagoditi i potpisati novi, višegodišnji sponzorski ugovor za klub. Transparentnost smo podigli na višu razinu, ostvarili smo velike uštede te smo javno komunicirali modele potpune neovisnosti Kluba. Povratak prostora kompleksa dvorane Jazine i definiranje odnosa sa ŠC Višnjik prioritetni su uvjet ka ostvarivanju tog cilja.

Izmjenama i dopunama statuta, odabir trenera kao i odgovornost za sportski segment smo prepustili sportskom direktoru te smo po prvi put u povijesti upisali navijače kao punopravne članove Nadzornog odbora. Kao predstavnik u Gradskom vijeću na sastanku s nadzornicima složio sam se da bi Klubu, uz preduvjet osnivanja košarkaške akademije, trebalo pripasti 1% od ukupno predloženog proračuna za sljedeću godinu. Nažalost više od ovoga s ove pozicije nisam mogao napraviti. Našem Klubu i svim njegovim istinskim simpatizerima želim puno sreće u ostvarivanju svih planiranih ciljeva', poručio je Rubeša.