PREKIPJELO IM

Drama u Ciboni! Nema plaća, nema igranja. Štrajk je počeo, nitko ne zna što slijedi...

15.03.2023 u 16:27

Bionic
Reading

Kriza u Ciboni je sve dublja. Uprava i dalje ne uspijeva prikupiti novce, a igračima je prekipjelo slušati prazna obećanja

Iako je načelno dogovoreno da će igrači Cibone dobiti jednu plaću do kraja veljače, pa onda i drugu tijekom ožujka, to se nije dogodilo i igrači su od danas u štrajku, javlja Germanijak.hr.

Od početka sezone igrači nisu još vidjeli novce na svom računu, a dogovor s Upravom je bio da se u veljači i ožujku to mora promijeniti. I onda je uistinu stigla jedna plaća, ali u dvije rate, dok ostatak dijela isplata nije ispunjen i igrači su, uz podršku Josipa Sesara, koji također nije plaćen, odlučili da danas neće trenirati.

No, kako se iz kluba danas moglo saznati, situacija nije toliko dramatična - barem iz perspektive gornjih katova, budući da računaju da bi novac od Grada Zagreba trebao stići krajem ožujka ili početkom travnja na račun, pa će se od toga moći isplatiti dio plaća igračima.

Međutim, postavlja se pitanje što će se događati u međuvremenu. Cibona u subotu ima za odigrati utakmicu ABA lige protiv Cedevite Olimpije, a nitko ne može garantirati hoće li se putovati u Ljubljanu.

Jasno, igrači su istrpjeli koliko su mogli i sada su, obeshrabreni manjkom argumenata Uprave oko isplate plaća, odlučili ne dolaziti na treninge. Cibona ima, barem po plaćama, jako jeftin roster, ali ni takav očito u ovom trenutku nije održiv. A pod Tornjem trenutno igraju igrači koji nisu u karijeri zaradili puste milijune pa si mogu dozvoliti da šest mjeseci ne vide niti centa na svome računu.

  • +5
Cibona - Crvena zvezda, 5.3.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar

Još jedna važna stvar je što se sve ovo događa u finišu sezonu u kojemu se diže i brusi forma za doigravanje domaćeg prvenstva, a u ovakvoj situaciji se igrači zagrebačkog sastava teško mogu motivirati na naporan rad, kada im novčanici zjape prazni.

U sezoni u kojoj Cibona igra sjajnu košarku, u kojoj se momčad sjajno posložila i na dobrom je putu da osvoji dvostruku krunu, svemu bi naprasno mogao doći kraj, ukoliko se ubrzo ne pronađu nekakvi novci.