NOVI PROBLEMI

Naš Hajduk razotkrio: 'Nema presude, Lokomotiva laže!'

05.02.2014 u 15:05

Bionic
Reading

Nogometni klub Lokomotiva u srijedu je službeno objavio da je Visoki upravni sud odbio tužbu Udruge Naš Hajduk, koja je podnesena zbog odnosa tog kluba s 'maticom' Dinamom i sumnje u narušavanje regularnosti tržišnog natjecanja. Iz Splita je stigao promptni odgovor i demanti: Lokomotiva laže!

U priopćenju kluba s Kajzerice tvrdi se da je sud zaključio kako 'razmjena igrača između Dinama i Lokomotive ne predstavlja narušavanje tržišnog natjecanja'. Navodi se da je presuda donesena 17. siječnja i da su po njoj 'svi navodi iz tužbe neosnovani'.

Iz Našeg Hajduka odmah u srijedu kontaktirali su Visoki upravni sud i provjerili status ovog predmeta i, kažu, dobili potvrdu da nikakva presuda još nije donesena!

Kako bismo razjasnili ovaj slučaj, recimo da je udruga koja okuplja članove Hajduka prošle godine podnijela dvije prijave Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) u kojima su zatražili da ona reagira oko navodnog kartela Dinama i Lokomotive, zbog kojega je narušena regularnost tržišnog natjecanja. U ovoj agenciji oba puta proglasili su se nenadležnima pa je Naš Hajduk pokrenuo postupak pred sudom.

Dakle, Visoki upravni sud vodi postupak Našeg Hajduka protiv AZTN-a, a ne protiv Lokomotive. U tom slučaju AZTN je upravo 17. siječnja poslao dokument koji se zove 'odgovor na tužbu' - dakle, laičkim rječnikom rečeno, iznio je svoju obranu. Fizički je nemoguće da presuda bude donesena istog dana.


'Ako su u Lokomotivi ovaj dokument zamijenili s presudom suda, onda se radi o pravnom neznanju epskih razmjera njihovih pravnika i njihova predsjednika, koji je ujedno i odvjetnik i predsjednik disciplinske komisije HNS-a. S druge strane, ako nije riječ o neznanju, onda se radi o sramotnom pokušaju pritiska NK Lokomotive na sudbenu vlast, s obzirom na to da su svi portali i mediji prenijeli vijest da je presuda donesena', stoji u reakciji Udruge Naš Hajduk.

Zagrebački klub pozvali su da, ako zbilja posjeduje presudu kojom su se pohvalili, taj dokument i objave. Splićani su, kako bi potkrijepili svoje tvrdnje, objavili odgovor AZTN-a koji su u Lokomotivi slučajno ili namjerno proglasili presudom.