POD VEZUV

Napoli doveo pojačanje za Ligu prvaka

11.07.2011 u 18:17

Bionic
Reading

Švicarski nogometni reprezentativac Gokhan Inler (27) novi je član talijanskog prvoligaša Napolija u koji je stigao iz Udinesea.

Švicarski nogometni reprezentativac Gokhan Inler (27) novi je član talijanskog prvoligaša Napolija u koji je stigao iz Udinesea.

Inler, koji igra u veznoj liniji, s je Napolijem potpisao ugovor na pet godina, a po sezoni će zarađivati 2.7 milijuna eura.

Vrijednost transfera procjenjuje se na 17.7 milijuna eura.

Inler je posljednje tri sezone proveo u Udineseu kojemu je prošle sezone pomogao u osvajanju četvrtog mjesta zahvaljujući kojemu klub sa sjeveroistoka Italije ima priliku prvi put natjecati se u Ligi prvaka.

Švicarac turskog podrijetla peti je novi igrač u redovima Napolija, prije njega u klub su većstigla tri braniča, Argentinac Federico Fernandez iz Estudiantesa, Urugvajac Miguel Britos iz Bologne i Talijan Marco Donadel iz Fiorentine, te veznjak Blerim Dzemaili iz Parmae

Također, predsjednik kluba Aurelio De Laurentiis kazao je kako nema namjeru prodati niti jednog od tri svoja ključna igrača, napadače Edinsona Cavanija, Ezequiela Lavezzija i Mareka Hamšika, iako za njih interes pokazuju Manchester City (Cavani, Lavezzi) i Milan (Hamšik).

Štoviše, vrlo je moguće da će konkurenciju u napadu ojačati Francuz David Trezeguet, koji je prošlu sezonu proveo u španjolskom Herculesu iz Alicantea koji je izgubio prvoligaški status.

Napoli je prošlu sezonu okončao na trećem mjestu, iza Milana i Intera, te je izborio izravni plasman u Ligu prvaka.

Švicarca, među ostalim, krasi i snažan udarac