Perez hvali Luku

Napokon se oglasio predsjednik Real Madrida na pitanje o Modrićevoj plaći; evo što su dogovorili

27.09.2018 u 11:19

Bionic
Reading

Florentino Perez, predsjednik sportskog društva Real Madrid, oduševljen je time što je Luka Modrić prije nekoliko dana u Londonu proglašen najboljim nogometašem svijeta u izboru Fife. No to je bio povod da se opet u medijima nađe tema o Modrićevoj plaći u Realu…

Iako su mnogi analitičari bili uvjereni kako će Luka Modrić, nakon što je proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva te nakon toga i Europe (Uefa), sigurno dobiti i nagradu Fife, ipak ima i onih koji su sumnjali u njega. Naravno, među njima nije Florentino Perez, predsjednik sportskog društva Real Madrid.

  • +20
Dodjela Fifine nagrade The Best Izvor: Pixsell / Autor: Tim Goode/Press Association/PIXSELL

'Nema sumnje kako je Modrić ove godine bio najbolji igrač Reala te naravno hrvatske nogometne reprezentacije', kazao je Perez, dodavši:

'Ovo je ujedno nagrada svima nama iz Reala koji smo Modrića odlučili dovesti u klub prije nekoliko godina (ljeto 2012., op.a.). Ovom nagradom dobili smo priznanje za taj potez.'

No iako Perez, koji je optužio Inter kako im žele oteti igrača, o toj temi nije želio govoriti, ipak je činjenica kako je talijanski Inter na sve načine pokušavao dovesti Modrića u svoje redove. Navodno je razlog bila Modrićeva plaća ili u jednu ruku nezadovoljstvo statusom. Naime, plaćom od sedam milijuna eura neto i statusom najboljeg igrača svijeta ispada kako puno više nogometaša u Španjolskoj ima veću plaću (od suigrača veću plaću imaju Ramos, Benzema, Bale, Kroos…).

Podsjetimo, Modrić je navodno u Interu trebao dobiti ugovor od 11,5 milijuna eura godišnje, a taj klub je bio spreman Realu odmah uplatiti 15 milijuna eura odštete za jednogodišnju posudbu.

Stoga je novinare zanimalo jesu li on i Modrić na famoznom sastanku u četiri oka, kada je postalo jasno da Hrvat ipak ne ide iz kluba, napokon dogovorili povišicu.

'Plaća? Mogu vam reći kako je ovoga ljeta dogovoreno da se Modriću poveća plaća. To je sve što mogu reći', kazao je kratko Perez.

Dakle sve ostaje u sferi nagađanja pa se tako spominjalo kako bi Modrićeva nova plaća mogla iznositi između 10 i 12 milijuna eura neto po sezoni, čime bi postao najbolje plaćeni hrvatski sportaš u povijesti.