PUTUJU NA SP 2018

Napokon poznate sve jakosne skupine; evo gdje se uoči ždrijeba nalazi Hrvatska

16.11.2017 u 10:52

Bionic
Reading

Nakon što je Peru sinoć u drugoj utakmici dodatnih kvalifikacija sa 2:0 svladao Novi Zeland i kao zadnja reprezentacija osigurao nastup na SP iduće godine u Rusiji napokon je poznato svih 32 sudionika te smotre i njihov raspored po jakosnim skupinama, a Hrvatska je svoje mjesto našla u jakosnoj skupini 2.

Ždrijeb skupina svjetskog prvenstva, koje se od 15. lipnja do 14. srpnja igra u Rusiji, na rasporedu je 1. prosinca u Moskvi, a hrvatski nogometaši će biti u drugoj jakosnoj skupini, zajedno sa Španjolskom, Peruom, Švicarskom, Engleskom, Kolumbijom, Meksikom i Urugvajem.

>> Evo koliko su zarađivali Bilić, Štimac i Kovač; je li moguće da je Čačić imao takvu plaću?

Jakosne su skupine određene u skladu s FIFA-inom ljestvicom iz listopada 2017. godine, a nositelji skupina bit će domaćin Rusija, svjetski prvak Njemačka, Brazil, europski prvak Portugal, Argentina, Belgija, Poljska i Francuska.

Grupnu fazu natjecanja činit će osam skupina po četiri reprezentacije, pri čemu će u svakoj skupini moći biti najviše dvije europske reprezentacije, odnosno po najviše jedna iz preostalih konfederacija.

Od bolje rangiranih reprezentacija Europe na FIFA-noj ljestvici plasmana na SP nisu ostvarile Italija (15.), Nizozemska (20.), Sjeverna Irska (23.) i Slovačka (24.), a prvi put na svjetskom prvenstvu nastupit će Island i Panama.  

  Ždrijeb Svjetskog prvenstva, jakosne skupine:

1. Jakosna skupina

Rusija, Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska

2. Jakosna skupina

Španjolska, Peru, Švicarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj, HRVATSKA

3. Jakosna skupina

Danska, Island, Kostarika, Švedska, Tunis, Egipat, Senegal, Iran

4. Jakosna skupina

Srbija, Nigerija, Australija, Japan, Maroko, Panama, Južna Koreja, Saudijska Arabija