nakon 36 godina

Peruanci izborili SP; slavlje navijača izazvalo je potres, Vlada proglasila praznik

16.11.2017 u 10:29

Bionic
Reading

Peru je u posljednjoj utakmici dodatnih kvalifikacija za plasman na SP 2018. u Rusiji u Limi pobijedio Novi Zeland 2:0. Mundijal su Peruancima nakon 36 godina čekanja svojim golovima osigurali Jefferson Farfan i Christian Ramos...

Peru je posljednja, 32. reprezentacija koja je osigurala nastup na Mundijalu 2018. godine u Rusiji. 'Inke' su pred svojim navijačima u Limi pobijedile Novi Zeland 2:0 i tako prvi put nakon 1982. godine osigurale nastup na završnici SP-a.

Prva je utakmica u Wellingtonu na Novom Zelandu završila 0:0, a u uzvratu su Jefferson Farfan u 28. i Christian Ramos u 65. minuti svojim golovima trasirali put prema Rusiji. 

  • +63
Peru Novi Zeland 2:2 Izvor: Reuters / Autor: STRINGER

Oduševljenje navijača na stadionu u Limi nakon prvog gola bilo je takvo da su seizmolozi u glavnom gradu Perua zabilježili - blaži potres! Aplikacija koja mjeri podrhtavanje tla oglasila je alarm, srećom, uzbuna je bila - lažna. Odmah se oglasila i lokalna seizmološka služba, vrlo zaposlena na tom geološki vrlo trusnom području, kako bi umirila stanovništvo.

'Moramo potvrditi kako nema podrhtavanja tla u Limi i okolici grada. Čini se kako je uzbuđenje navijača i slavlje na stadionu aktiviralo aplikaciju koja ima nekoliko mjernih stanica u neposrednoj blizini objekta', stoji u priopćenju.

Slavlje se u Limi i ostatku zemlje produžilo do ranih jutarnjih sati, a tamošnja Vlada odlučila je da će današnji dan biti -neradan! Ionako većina Peruanaca ne bi niti došla na posao nakon ovako lude noći, pa je najjednostavnije bilo proglasiti praznik. 

Autor: youtube
Autor: youtube