RUMUNJSKI STIL DOGOVORA

Namješteno! Zabili 34 gola, ali nije bilo dosta

19.06.2012 u 08:15

Bionic
Reading

Samo još naivci misle da postoji zemlja u kojoj se utakmice uopće ne namještaju, ali rumunjski stil još je uvijek originalan u odnosu na većinu planete. Iako, nešto lakši za 'pročitati'

Sport.ro u svijet je iznio spektakl koji se događao u doigravanju za treću nogometnu ligu u rumunjskom Buzau.

Vointa Lauri i Puiesti klubovi su koji su u posljednjem kolu turnirskog natjecanja ostali kao preostali kandidati i odlučili su 'malo si podebljati' izglede za promociju.

Puiestiju je trebala pobjeda sa šest golova većom razlikom od one koju će ostvariti Vointa i vidi čuda - slavili su sa 36:2. Čisto k'o suza! Trener Vointe hladno je diktirao nastavak priče.

'Vidjeli smo što se dogodilo i dečki su popričali s igračima iz Lucia i pitali ih bi li nam mogli pustiti da pobijedimo. Nismo im nudili nikakav novac, nego nismo htjeli ispasti zbog tuđe namještaljke.'

Pa su i oni namjestili. U uzbudljivom dvoboju slavili su s 'neizvjesnih' 33:1 i tako izborili mjesto u zadnjoj kvalifikacijskoj rundi za treću ligu. Ali rumunjski savez je čuo za neobične rezultate i odlučio suspendirati sva četiri kluba iz borbe za viši rang. No vlasnik Vointe je to odlično primio.

'Pa ovo je sjajno! Sada cijela Rumunjska zna za nas, a to nas nije koštalo ništa. Ove budale su platili protivnicima da im puste, a mi smo publicitet dobili za nula leija', kazao je opušteni Rumunj.

Nakon suspenzije ova četiri kluba u finalu doigravanja za treću rumunjsku ligu igrat će Unirea Stalpu čija je zadnja ligaška utakmica završila rezultatom 7:7!

Da su zabili samo još pet golova, završili bi kao prvi. Ali svejedno bi ih suspendirali