Veliki potres u Splitu

Nakon velike čistke oglasio se i predsjednik Hajduka; Lukša Jakobušić ispričao svoju verziju događaja u klubu i poslao znakovitu poruku

05.11.2020 u 06:07

Bionic
Reading

Lukša Jakobušić se oglasio na službenoj stranici Hajduka nakon što je napravio pravu čistku u klubu

Hajduk je u 10. kolu Hrvatski Telekom Prve lige upisao i treći uzastopni poraz. Nakon Gorice i Šibenika, prejaka je bila i Istra 1961 koja je slavila golom Mateja Vuka u 86. minuti. Nekoliko dana ranije na funkciju predsjednika u splitskom klubu je došao Lukša Jakobušić koji je odmah nakon ovog poraza krenuo u čišćenje.

'Čestitam domaćinu na pobjedi, sreća da nije bilo prijenosa. Mislio sam da ću imati malo više vremena, ali kada započnete na teži način na kraju sve bude dobro', rekao je predsjednik Hajduka odmah nakon utakmice u Puli i tako najavio ono što slijedi.

Nekoliko dana kasnije iz kluba su izletjeli Mario Stanić koji je radio kao savjetnik predsjednika, Ivan Kepčija koji je bio sportski direktor, te trener Hari Vukas i njegov pomoćnik Jurica Vučko. Mario Stanić nam se javio s ekskluzivnim priopćenjem i otkrio kako je za svoj otkaz saznao preko medija.

'Putem medija sam saznao da je izabran novi predsjednik nakon višemjesečne potrage. Putem medija sam saznao da novi predsjednik ne treba savjetnika. Putem medija saznajem da imam šarm i da sam nekakav brend (što god to značilo).Putem medija sam saznao da ću morati odgovoriti novom predsjedniku na logična i razumna pitanja, oko sportskih neuspjeha i odabira igrača', napisao nam je Stanić pa dodao:

'Nakon toga odlazim na razgovor s predsjednikom, gdje mi je ponuđeno mjesto člana Uprave ili sportskog direktora. Ne prihvaćam ni ulogu člana Uprave, a još manje sportskog direktora. Predsjednik reagira neprimjereno. Ne reagiram, izlazim, a predsjednik se ispričava. Kupim sve svoje osobne stvari iz ureda i odlazim u jednodnevnu izolaciju. Umjesto otkaza uskoro mi stiže isprika predsjednika. Ispriku ignoriram. Imam hrpu poziva, ali sve ih ignoriram', ispričao je Stanić.

Legendarni 'vatreni' kaže kako je putem medija saznao da je bivši.

'Isti dan, opet putem medija saznajem kako na službenoj stranici Hajduka stoji da ne obavljam više nikakve funkcije u klubu. U službenoj objavi kluba stoji da sam gospodin i da mi se zahvaljuju. Žele mi i puno sreće, naravno putem medija. Dan poslije dolazim u klub, predajem službeni auto i kratko se pozdravljam sa stafom i igračima. Predsjednika nema u klubu, a nema ni otkaza na radnom stolu. Putem medija saznajem da sam najveća neznalica i valjda jedini krivac za sportski podbačaj kakav klub nije imao nikad. Putem medija saznajem da mi je stalo do otpremnine. Otpremninu, naravno ne želim te molim Upravu Hajduka da me službeno kontaktira pa da konačno papirnato potkrijepimo ovaj razlaz. Hvala svima uključujući medije. Preuzimam svoj dio odgovornosti za sportski neuspjeh, a Hajduku želim puno sreće. Svim navijačima moje isprike za rezultatski podbačaj', poručio je Stanić.

Svoju verziju priče je na službenoj stranici Hajduka ponudio i predsjednik Lukša Jakobušić koji tvrdi kako su Stanić i Kepčija sami otišli.

'Treba stati na loptu. Iako sam vidio gospodina Marija Stanića i gospodina Ivana Kepčiju, oni se više nisu vidjeli. Kod gospodina Harija Vukasa je drugačija situacija. Dok konačno ne definiram najbliže suradnike, malo ću se više osloniti na gospodina Boru Primorca za sva nogometna pitanja, a do daljnjega će on voditi i prvu momčad. Kada vam se čini da se sve raspada, možda se sve slaže na svoje mjesto', poručio je prvi čovjek splitskog kluba.

Pogledajte još jednom najbolje golove 10. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.