Navijačima će se svidjeti

Oglasio se i novi trener Hajduka; Boro Primorac najavio povratak Splićana na vrh, a otkrio je i koji mu je najveći cilj

04.11.2020 u 22:08

Bionic
Reading

Boro Primorac je naslijedio Harija Vukasa na klupi Hajduka, a sada je najavio kakvi su mu planovi sa splitskim sastavom

Splitski Hajduk u srijedu je obavio smjenu na trenerskoj klupi. Hari Vukas više nije trener prve momčadi, a naslijedio ga je Boro Primorac (65), koji je 21 godinu bio pomoćnik Arsenea Wengera u Arsenalu.

Primorac je odmah nakon službenog imenovanja održao sastanak sa svojim stručnim stožerom i igračima te poveo prvi trening na glavnom terenu Poljuda.

'Ovo je moj klub i vrlo rado sam prihvatio novu ulogu znajući da me ne čeka niti malo lagan posao. Pokušat ću Hajduka vratiti gdje mu je mjesto, a to je vrh. Ova ekipa može puno bolje nego što rezultati pokazuju', kazao je Primorac za klupsku stranicu.

'Pokušat ću osvježiti momčad s mladim igračima, jer dobri su. Najveći cilj mi je da navijači budu zadovoljni', dodao je.

Dodajmo kako će Boro Primorac i dalje obavljati ulogu voditelja Akademije HNK Hajduk Luka Kaliterna.

Primorac će na trenerskoj klupi Hajduka debitirati u subotu, kada na Poljudu gostuje Osijek (17.05 sati). Primorčev prvi pomoćnik bit će Toni Golem, trener vratara ostaje Hrvoje Sunara, a kondicijski treneri su i dalje Toni Modrić te Šime Veršić.

Boro Primorac legendarni je igrač Hajduka (1978–1983) i bio je strijelac prvog službenog pogotka za Hajduk na stadionu Poljud. Ukupno je za 'Bijele' nastupio u 283 utakmice i pritom je postigao 53 pogotka.

Kao trener veći je dio karijere proveo u engleskom Arsenalu, gdje je bio prvi pomoćnik Arsèneu Wengeru 21 godinu. Kao pomoćnik Wengeru radio je i u japanskoj Naogoyi Grampus. Kao glavni trener vodio je francuske klubove Cannes i Valenciennes, te je bio izbornik reprezentaciju Gvineje Bisao.

U srijedu je Hajduk na svom internetskom portalu prvo objavio da Ivan Kepčija od danas više nije sportski direktor Hajduka, te da iz kluba odlazi nakon sporazumnog raskida ugovora. Nakon toga objavljeno je da Hari Vukas više nije trener prve momčadi, te da sa svojim pomoćnikom Juricom Vučkom odlazi iz kluba.

Proteklog vikenda Hajduk je izgubio 0:1 od Istre 1961 u 10. kolu HT Prve lige, što mu je bio treći poraz u nizu.

Nakon tog poraza Hajduk je na šestom mjestu tablice s deset bodova iz osam utakmica. Za vodećim Dinamom, koji ima utakmicu više, zaostaje 13 bodova, dok mu Gorica i Osijek bježe šest bodova. Vukas je preuzeo ulogu glavnog trenera nakon odlaska Igora Tudora 21. kolovoza ove godine. U tom periodu vodio je ukupno deset službenih utakmica, ostvario je četiri pobjede, pet poraza i jedan neriješen rezultat.

Pogledajte još jednom najbolje golove 10. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.