bez dlake na jeziku

Igor Štimac nije štedio nikoga u Hajduku; bivši 'vatreni' otkrio tko je kriv za loše stanje u klubu, te kakve su njegove ambicije i hoće li se vratiti

04.11.2020 u 17:15

Bionic
Reading

Igor Štimac se osvrnuo na promjene u Hajduku i bez dlake na jeziku je otkrio tko je po njemu krivac za situaciju u klubu

Hajduk je nedavno dobio novog predsjednika. Na mjesto Marina Brbića sjeo je Lukša Jakobušić i gotovo odmah potjerao Marija Stanića, Ivana Kepčiju i trenera Harija Vukasa kojeg je zamijenio Boro Primorac koji je radio i kao pomoćnik Arseneu Wengeru.

Nakon novih velikih promjena o Hajduku je ponovno progovorio i Igor Štimac. Nekadašnji hrvatski izbornik danas je izbornik Indije, ali svoj Hajduk nije zaboravio. Upravo je Štimac najveći kritičar sadašnjeg modela upravljanja klubom, a sada je u razgovoru za Net.hr jasno rekao tko je kriv za loše stanje u klubu.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Pod brojem jedan, Udruga Naš Hajduk jer je utjecanjem na Nadzorni Odbor i predsjednike kluba onemogućila samostalnost u radu onima koji su trebali direktno biti odgovorni za klupsko poslovanje i sportske rezultate. Obmanuli su svoje članstvo, do vlasništva nad dionicama dolaze na vrlo upitan način, a kroz osam godina kamatare klub u koji se kunu. Štete koje svake godine nanose klubu su neusporedivo veće od njihovog doprinosa razvoju kluba, no svejedno nitko se nije potrudio razmotriti način rješavanja ovog problema', rekao je Štimac koji je pri tome sugerirao i na kriminalne radnje u klubu pa nastavio nabrajati krivce:

'Pod broj dva NO, svi! Jer su bili samo i isključivo instrument putem kojeg je udruga NH provodila svoju samovolju i jer su prekoračili niz puta svoje ovlasti, koje su klupskim statutom ograničene isključivo za odabir predsjednika, nadzor i upozorenja u slučaju uočenih propusta u radu. Njihovom odlukom da se predsjedniku omogući sklapanje ugovora s trećim stranama do 1.5 milijun kuna, a bez ranije potrebne suglasnosti NO, omogućilo je mešetarenja i nekontrolirani odljev sredstava, pogotovo u eri KosBranko', oštar je bio Štimac.

Nekadašnji izbornik Hrvatske i bivši trener 'bijelih' nije stao samo na njima.

'Pod broj tri, predsjednici! Jer su pristali na ovakav način funkcioniranja, što jasno ukazuje da su u klub dolazili isključivo radi dobrih primanja i otpremnina, spremni na ulogu poltrona i slijepo izvršavanje zadataka koji su dolazili od Udruge NH. I pod broj četiri, gradonačelnik, jer kao većinski vlasnik nije uspostavio nadzor upravljanja nad svojom imovinom, u potpunosti ga je prepustio Udruzi NH, iako je tijekom 8 godina učinjena poprilična šteta koja će biti iskazana na vrlo grub način u vrijednosti cijene dionica. Frizirana godišnja izvješća o poslovanju kluba samo su maska za stvarnu štetu koja postoji', nije štedio nikoga Štimac.

Ima li on želju preuzeti Hajduk i što misli o novom predsjedniku Lukši Jakobušiću pogledajte OVDJE.

Pogledajte još jednom najbolje golove 10. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.